حمل مصدوم توسط آتشنشانی
حمل مصدوم توسط آتشنشانی
این روش حمل که به حمل آتشنشانی معروف است، یکی از سـاده تـرین روش هـای حمـل مصدوم میباشد که توسط یک نفر انجام میگیرد و حمل کننده را قادر میسازد تا مصدوم را تا مسافت زیادی به راحتی حمل کند.
این نوع حمل طی ۷ مرحله انجام میگیرد که عبارت است از :
مرحله یک – دراین مرحله مصدوم را بر روی شکم خوابانیده، به نحوی که صورت مصدوم به سمت زمین قرار گیرد و سپس در بالای سر مصدوم زانـو زده، دسـتهـا را بـه زیـر بغـل مصدوم برده و به سمت پشت او میلغزانیم.
مرحله دو – دراین مرحله مصدوم را تـا روی زانو بلند میکنیم.
مرحله سه – دراین مرحله ضمن بالا کشـیدن مصدوم، دستها را در پشـت او جـای داده و محکم میکنیم .
مرحلـه چهـار – درایـن مرحلـه همچنـان کـه مصدوم را با دست راست نگاه داشـتهایـم مـچ دست راست را با دست چپ گرفته و دسـت را از بالای سر خود عبور میدهیم.
مرحله پنج – دراین مرحله چند عمل تواماً صورت میگیرد، بهای من ترتیب که ه زمان با خـم کردن کمر، زانو زده و با کشش دست راست مصدوم، او را روی شانه چپ خـود جـای داده، سپس دست راست خود را از میان پاهای وی عبور میدهیم و زانوی راست او را میگیریم.
مرحله شش – دراین مرحله با بلنـد شـدن از روی زمـین، مصدوم نیز بالا آورده میشود.
مرحله هفت – آخرین مرحله با گرفتن مچ دسـت راسـت مصدوم، با دست راست خود که از میان پاهای وی عبور کرده صورت میگیرد تا دست دیگر آزاد بماند.
تذکر : چنانچه در هر یک از اعضای مورد استفاده دراین نـوع حمـل مصـدوم صـدمه یـا جراحتی وجود داشته باشد، میتوان از طرف دیگر عمل نمود، مثلاً دست راسـت را بـا چـپ عوض کرده و کاملاً تمام عملیات را به صورت معکوس و از جهت مخالف به انجام رسانید.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.