خطرات الکتریسیته ساکن
خطرات الکتریسیته ساکن
الکتریسیته و برق همانطوری که برای بشر مفید و در صنعت و روشنایی مورد استفاده قرار می گیرددر مقابل استفاده غیر صحیح از آن نیز می تواند خطـرات جبـران ناپـذیری بـه همـراه داشـته باشـد.
بعنوان مثال: در بیمارستانها برای بیهوش کردن بیپماران از ماده ای به نام اتر استفاده می شود .اتر ماده ای فرار است و بخار آن در فضای اتاق پخش می شود .
اگر چرخهای تخت حامل بیمار لاستیکی باشد بر اثر مالش این چرخها با پتو یا روکش بیمار ممکن است در آنها الکتریسیته ساکن تولید شود و جرقه بزند همین جرقه باعث انفجار خواهد شد .
امروزه برای جلوگیری از این خطر احتمالی زنجیر کوتاهی ( فلزی ) به بدنه فلـزی تخـت حامـل بیمـار آویزان می کنند که با سطح زمین تماس دارد . بارهای الکتریکی تولید شده از راه این زنجیر به زمـین منتقل می گردد .
خودروهای حامل مواد نفتی ، اگر سیم ارتی که از تانکر به زمـین اتـصال دارد تـا الکتریـسیته سـاکن خودرو که بر اثر چرخش تایر ها یا سائیدگی بدنه تولید شده را به زمـین منتقـ ل کنـد فرامـوش شـود نهایتا موجب انفجار و آتش سوزی می شود .
و از همه این مسائل مهمتر آنکه وقتی فرد آتش نشانی که در یک ساختمان مملو از گاز وارد شده و می خواهد شیر اصلی گاز را قطع کند اگر لباس یا شلوار یا حتی کفش آن در اثر مالش بر سطح یـا فـرش تولید الکتریسیته ساکن کرده ، کافیست جرقه ای برای تخلیه این الکتریـسیته سـاکن تولیـد شـود تـا آتش نشان و ساختمان در انفجاری مهیب فرو روند .
تدوین: روح اله محمدی
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران حوزه معاونت آموزش و تربیت بدنی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.