مراحل و طبقه بندی عملیات نجات
مراحل عملیات نجات
عملیات نجات، ضمن ایمن سازی محـل حادثـه، نیازمنـد طراحـی و بـهکـارگیری تاکتیـک عملیاتی متناسب با حادثه است که برای هر حادثه ساز میتوان با تکیه بر اصول کلی نجـات که شامل پنج مرحله میباشد، آن را سامان دهی نمود که به ترتیب، مراحـل طراحـی یـک تاکتیک عملیاتی مناسب شامل موارد زیر است:
۱.دسترسی و دستیابی دستیابی به مصدوم
۲.ارزیابی ارزیابی وضعیت سلامت مصدوم و انجام مراقبتهای پزشکی
انجام مراقبتهای پزشکی که به ادامه حیات وی بستگی دارد، مهمترین اولویت است.
۳.از بین بردن موانع (رها سازی)
۴..آمادگی برای حرکت
(قبل از انتقال مصدوم، بایستی شرایط مصدوم را آماده حرکت نمـود و در صـورت آمـادگی کامل در پایان وی را حرکت داد) .
۵.حرکت
(آخرین مرحله انتقال مصدوم به نقطه امن برای ادامه درمان میباشد).
دستیابی به مصدوم ممکن است به سادگی شکستن یک پنجره یا قفل و یا به گونه هـای پیچیده و سخت، مانند آواربرداری و تونل زدن باشد که بسته بـه نـوع حادثـه از روش هـای تاکتیکی خاص خود استفاده میگردد.
طبقه بندی عملیات نجات
۱-اولیه
۲- سبک
۳-متوسط
۴-سنگین
عملیات نجات اولیه
ساده ترین نوع عملیات است که با کمترین وسایل و تجهیزات موجود انجام میپذیرد.
عملیات نجات سبک
که یک قدم فراتر رفته و عملیـات آن مـثلاً در مـورد کسـانی اسـت کـه در طبقـات بـالای ساختمان گیر کرده اند و نیاز به وسایل بالاکشنده مخصوص داشته باشند.
عملیات نجات متوسط
از صعود سبک، پا را فراتر نهاده و شامل عملیاتی نظیر باز نمودن مدخل بعضی از محلها بـا وسایل معمولی مانند اره، میله های آهنی و جک و یا به طور کلی نیاز به وسایلی اسـت کـه اکثراً در تیم نجات آتش نشانی موجود میباشد . نجات در سطح متوسط شامل مواردی است که احتیاج به طنابکشی دارند و در آن از نردبانهای خاص اسـتفاده مـی گـردد . همچنـین نجات افراد از طبقات دوم و سوم از این نوع میباشد.
عملیات نجات سنگین
شامل طنابکشیهای مشکل و بغرنج، مراقبت از مجـروحین تحـت شـرایط بسـیار سـخت، شکافتن دیوارها و بالاخره تمام عملیات مشکل و خطرناکی کـه هنگـام خـراب شـدن یـک ساختمان و امثالهم به وجود میآید که در حیطه کار تیم نجات آتش نشانی است.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.