آزموده را آزمودن؟؟؟؟؟؟
آزموده را آزمودن
حادثه مسمومیت با گاز CO منجر به فوت دو جوان
علت حادثه : خارج نشدن گازهای حاصل از سوخت ناقص به دلیل مسدود بودن دودکش
شرح حادثه : صبح یکی از روزهای زمستانی همسایگان متوجه فوت دو جوان دانشجو در زیرزمین یک منزل مسکونی میشوند. علت فوت مسمومیت ناشی از گاز مونواکسید کربن. بعد از بررسی کارشناسان متوجه میشوند. دودکش بخاری در طبقه فوقانی زیرزمین به داخل محوطه اتاق به خوبی ایزوله نشده و بهربرداران به دلیل جلوگیری از ورود آلودگی ناشی از سوختن بخاری طبقه زیرزمین به طبقه همکف اقدام به مسدود کردن. دودکش بخاری مرتبط به طبقه زیرزمین میکنند . بنابراین طی چند روز هر دو جوان ابتدا علائم سرگیجه و تهوع داشته اما پیگیری به جهت کشف علت صورت نمیگیرد که این امر نهایتا منجر به مرگ هر دو جوان میشود .
نتیجه گیری :عدم رعایت بند۱۷-۳-۷-۱- مقررات ملی ساختمان در انتخاب مسیر عبور دودکش ها، باید احتمال نفوذ گازهای سمی حاصل از احتراق به فضاهای مجاور دیوارهای محل عبور دودکش ها ، مورد توجه قرار گیرد , پیش بینی های لازم برای جلوگیری از این خطر در هنگام طراحی دودکش ها به عمل آید ,عدم رعایت بند ۱۷-۳-۱-۵ مقررات ملی ساختمان پیش بینی تهویه کافی و انتقال کامل محصولات احتراق وسایل گاز سوز به بیرون از ساختمان که بارها باعث بروز حادثه گردید.
حادثه مسمومیت با گاز CO منجر به فوت در اتاق خواب
علت اصلی حادثه: درز داشتن دودکش سیمانی بخاری و برگشت گاز سمی منو اکسیدکربن به داخل محیط اتاق خواب .
نتیجه گیری :عدم رعایت بند ۱۷-۳-۱-۱ مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان.
برطبق این بند به جهت پیشگیری از گاز زدگی در اثر سوخت ناقص وسایل گازسوز و یا نفوذ گازهای سمی حاصل از احتراق از طریق محل شکستگی دودکش های سیمانی ، درزها و منافذ دودکش های فلزی به داخل فضای مورد استفاده افراد به خصوص در حالت خواب باید بررسی گردد.
حادثه مسمومیت منجر به فوت( تعداد فوت شده ۲ نفر مادر و کودک )
علت حادثه : نصب غیر ایمن و نیمه تمام رها شدن دودکش بدون رعایت ارتفاع و بدون کلاهک در سطحی پایین تر از سطح مورد نیاز.
شرح حادثه : بهره برداران منزل مسکونی در فصل سرما از آبگرمکن دیواری که خروجی دودکش آن در داخل داکتی که جهت تهویه هوای حمام و دستشویی تعبیه شده استفاده میکنند . با توجه به سردی هوا یکی از ساکنین آپارتمان به دلیل عدم آگاهی اقدام به بستن دریچه نورگیر که تصویر آن در بالا آمده میکند گازهای حاصل از احتراق به دلیل عدم خروج به واحد مسکونی برمیگردد و باعث فوت یک زن و یک کودک میگردد.
نتیجه گیری : عدم رعایت بند ۱۷-۸-۱-۴ مبحث ۱۷ گازهای حاصل از احتراق دستگاههای گاز سوز باید مطابق این مقررات و با رعایت دستورالعمل سازنده دستگاه ، مستقیما و بدون برخورد با مانع ، به هوای آزاد هدایت شود
حادثه مسمومیت گاز COمنجر به فوت( تعداد فوت شده ۲ خواهر)
علت حادثه : محصور شدن یک سمت خروجی دودکش توسط دیوار ساختمان مجاور و استاندارد نبودن دودکش آبگرمکن نقض بند ۱۷-۸-۵-۱
شرح حادثه : در زمان بهره بردای از ساختمان دودکش بر روی جانپناه در ارتفاع ۸۰ سانتی متری قرار داشته است .به صورتی که اطراف آن باز بوده و بعد از انجام ساخت و ساز دیوار ساختمان مجاور دودکش به دیوار میچسبد. طبق تصویر فوق ، این امر باعث گردیده .که مکش دودکش به میزان نصف، تقلیل یابد، بهره برداران منزل در هنگام استفاده از حمام و روشن شدن آبگرمکن و خروج نامناسب گازهای حاصل از احتراق و برگشت آن به داخل فضای اتاق دچار مسمومیت ناشی از مونو اکسید شده و هر دو فوت میکنند.
نتیجه گیری :بر اساس بند ۱۷-۸-۵-۱ مبحث ۱۷ انتهای کلیه دودکش ها باید حداقل یک متر از سطح پشت بام بالاتر بوده و از دیواره های جانبی نیز حداقل سه متر فاصله داشته باشد. در صورتی که فاصله کمتر از ۳ متر باشد انتهای دودکش باید حداقل ۶۰ سانتی متراز بلندترین دیوار مجاور بالاتر قرار گیرد.
تهیه کننده : مژگان کامیاب
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.