آشنائی با منابع تولید الکتریسیته و راههای انتقال آن
آشنائی با منابع تولید الکتریسیته و راههای انتقال آن
مولدهای الکتریکی – نیروهای الکتریکی ومغناطیسی به یکدیگر مربوط اند ولی کاملا بـا هـم متفـاوت اند .نیروهای مغناطیسی و نیروهای الکترو استاتیک تا هنگامی که حرکتـی وجـود نداشـته باشـد بـر یکدیگر بی اثرند ولی در صورتی که میزان نیروی هر یک از آنها متحرک باشد ،اثرات متقابل برهم مـی گذارند.
هرگاه جریانی از یک هادی عبور کند ، در اطراف آن هادی میدان مغناطیسی ایجاد می شود ایـن پدیـده را می توان این چنین بیان کرد که وقتی الکترون ها در حرکت هستند میدان مغناطیسی ایجاد می کنند ، برعکس این موضوع هم صادق است یعنی یک میـدان مغناطیـسی و یـک هـادی بـه صـورت متحـرک یکدیگر را در بر می گیرن د جریانی از الکترونها در هادی راه می افتد و بر اثر این پدیده نیروی محرکـه القائی و از اینرو جریان الکتریکی در هادی القائ می شـود کـه ایـن پدیـده را القـاء الکترومغناطیـسی گویند .
اساس کار ژنراتور بر این قانون استوار است که اگر یک هادی در یک میدان مغناطیـسی چنـان حرکـت کند که خطوط قوای میدان را قطع کند دردو سر آن یک ولتاژ الکتریکی القاء می شود و اگر مدار بـسته باشد جریان از هادی عبور می کند .
ژنراتور جریان متناوب :
اساس کار مدار ها ، ژنراتور ها ، نیروگاه ها ، برای تولید برق به همین گونه است فقط نوع نیروگاههـا بخار ، آبی ، گازی ….. می باشد که تولید برق را بر عهده دارند .
تدوین: روح اله محمدی
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران حوزه معاونت آموزش و تربیت بدنی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.