آشنایی با درهای مقاوم در برابر حریق
آشنایی با درهای مقاوم در برابر حریق
مهمترین ویژگی درب های مقاوم حریق آنها عبارتند از :
• امکان دسترسی فضاها به یکدیگر
• عبور نور
• مقاومت بالا
• ایمنی و امنیت؛
• عایق حرارتی وصوت
درهای مقاوم در برابر حریق بعنوان جزئی از راه خروج در ساختمان ها محسوب میشود و به لحاظ عملکردی با درهای ضد سرقت و سایر درها متفاوت می باشند . درهای دودبندی که از جنس مقاوم در برابر حریق و حرارت میباشد و با جداسازی فضاها از یکدیگر به صورت دودبند مانع از گسترش حریق و محصولات ناشی از آن میشوند. این در ها در بالا بردن ایمنی ساختمان و کاهش خسارات حاصل از آتش سوزی نقش بسیار مهمی را ایفا نموده وباعث خروج امن ساکنین از ساختمانی که دچار حریق شده میشود.
اجرای این دربها برای کاربری های پرمخاطره و ساختمان هایی که بار تصرف زیادی دارند مانند ساختمان های بلند مرتبه ،کاربری های خاص ، ورزشگاه ها، مجتمع های مسکونی و تجاری ، فضاهای تجمعی، فرودگاهها ، نیروگاهها، راهروهای ارتباطی بیمارستان و اماکن اداری، سالنهای همایش ، پالایشگاهها ،اتاق تاسیسات و موتورخانه ، اتاق پمپ آتش نشانی، انبارها و…. ضروری می باشد.
اجزای درهای مقاوم در برابر حریق
خود بسته شو
پس از باز شدن آن ، در محافظت شده در برابر آتش مجهز به سیستمی است که موجب بسته شدن خودکار در میشود. اصولا اصطلاح ” خود بسته شو ” در مورد درهای حریق یا سایر بازشوها به مفهوم بسته بودن در ( یا بازشو ) در حالت عادی و بسته شدن آن پس از عبور متصرف است که برای اطمینان از انجام این عمل، در به یک وسیله مکانیکی تایید شده مجهز می شود.درهای واقع در گذرگاه های خروج، دوربند پلکان ها، خروج های افقی، موانع دود، یا دوربند فضاهای مخاطره آمیز از این نوع درها می باشند. خودکار بسته شو
اصطلاح ” خودکار ” در مورد تجهیزات محافظت در برابر حریق و وسایل و دستگاه هایی به کار می رود که در برابر برخی از محصولات احتراق بسرعت واکنش نشان داده و خود به خود و بصورت اتوماتیک فعال شوند و تاپایان ایمن شدن مکان بسته میماند.
تهیه کننده:
افروز اعظمی
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.