آییننامه حفاظتی مولد بخار و دیگهای آبگرم
آییننامه حفاظتی مولد بخار و دیگهای آبگرم
تعاریف
ماده ۱: الف – مولد بخار یا دیگ بخار به دستگاه یا محفظه بستهای اطلاق میشود که در آن بخار آب با فشار بیشتر از فشار هوای خارج تولید میگردد.
ب – مولد بخار با فشار قوی یا متوسط به آن نوع از مولدهای بخار اطلاق میشود که در آن حداعلای فشار موثر مجاز بیش از یک کیلو گرم بر سانتیمتر مربع (پانزده پاوند بر اینچ مربع) باشد.
ج – مولدهای بخار با فشار ضعیف منحصراً به آن قسم از مولدهای بخار اطلاق میشود که فشار موثر مجاز آن از یک کیلوگرم بر سانتیمتر مربع (پانزده پاوند بر اینچ مربع) تجاوز ننماید.
د – دیگهای آبگرم به آن نوع از دستگاههای گرم کننده آب اطلاق میگردد که فشار موثر داخلی آن از ۱۰ کیلو گرم بر سانتیمتر مربع (۱۵۰ پاوند بر اینچ مربع) تجاوز نکند و یا در صورت فشار بیشتر درجه حرارت آن از ۱۲۰ درجه سانتیگراد (۲۵۰ درجه فارنهایت) بیشتر نباشد در هر حال نباید در آن بخار آب تولید شود.
هـ – مقصود از فشار موثر داخلی یک دستگاه تحت فشار اضافه فشار داخل آن نسبت به هوای خارج میباشد.
و – واحدهای اندازه گیری فشار در مولدهای بخار و دیگهای آبگرم عبارتند از آتمسفر (کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) – پاوند بر اینچ مربع – بار و نیوتن بر میلی متر مربع.
فصل اول – اصول کلی
بخش یک – چگونگی ساختمان
ماده ۲: مولد بخار و لوازم مربوطه باید طوری طرح و ساخته شود که اولا برای کار مورد نظر مناسب باشد و ثانیاً دارای مقاومت کافی در مقابل فشارهای داخلی که تحت آن قرار خواهد گرفت باشد.
ماده ۳: علاوه بر مولد بخار،لوازم و اتصالات مربوطه نیز باید از مصالح مناسب ومرغوب و بدون عیب و با وزن و ضخامت کافی برطبق مشخصات فنی و استانداردهای شناخته شده و معتبر ساخته شده باشد.
بخش ۲ – لوحه شناسایی
ماده ۴: هر مولد بخار باید دارای لوحه فلزی نصب شده شامل اطلاعات زیر باشد:
الف – نام موسسه سازنده.
ب – شماره ردیف موسسه سازنده.
ج – سالی که ساخته شده است.
د – حداکثر فشار موثر مجاز.
هـ – فشار آزمایش هیدرواستاتیک.
و – استانداردی که دیگ آبگرم یا مولد بخار براساس آن ساخته شده است.
ز – نوع سوخت
ماده ۵: لوحه شناسایی باید در جلوی دیگ و یا در محلی که به سهولت قابل رویت باشد نصب گردد و علاوه بر این مشخصات مندرج در لوحه شناسایی باید در محل مناسب دیگری نظیر اطراف دریچه آدمرو حک گردد.
بخش ۳ – مدارک ومشخصات مولد بخار
ماده ۶: هر مولد بخار باید دارای گواهینامه ای که شامل کلیه مدارک و مشخصات فنی که از طرف سازنده بکار رفته و همچنین محاسبات فنی و ابعاد و اطلاعاتی که با لوحه شناسایی تطبیق نماید باشد.
ماده ۷: گواهینامه مذکور در ماده ۶ باید شامل کلیه آزمایشهای (مخرب و غیر مخرب) که در حین ساختمان مولد بخار روی مصالح و خود آن بعمل آمده است باشد.
ماده ۸: گواهینامه مذکور باید درتمام مدت در کارخانه نگهداری و در صورت مطالبه بازرسان کار ارائه گردد.
بخش ۴ – بازرسی
ماده ۹: مولد بخار باید از داخل و خارج به وسیله بازرسان بصیر که از طرف مقام صلاحیتدار اجازه داشته باشند به ترتیب زیر بازرسی گردد.
الف – درحین ساخت.
ب – بعد از نصب و قبل از آنکه به کارانداخته شود.
ج – پس از هر نوع تعمیر اساسی یا تجدید ساختمان و قبل از راه اندازی مجدد.
د – منظماً در فواصل کمتر از ۱۲ ماه.
ماده۱۰: هرموقع که ازطرف مقامصلاحیتدار دستوربازرسیداخلیمولد بخار صادر شود مالک یا بهرهبردار موظف است برای موعد تعیینشده دستگاه را تخلیه، سرد، باز و شستشو نماید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.