ایمنسازی ساختمان ها در مقابل زلزله
آیا ایمنسازی ساختمان ها در مقابل زلزله موثر است:
اگر با مفهوم ایمن سازی آشنا شده باشید، حتماً خودتان پاسخ این سؤال را دادهاید آری ایمنسازی در هر سطحی و درهر مرحلهای قابل انجام ،مفید و بلکه لازم است.
در مرحله طراحی، در مرحله ساخت و نگران نباشید در مرحله بهرهبرداری یعنی زمانی که دیگر کار ساخت و ساز تمام شده و دکوراسیون داخل را هم چیدهاید هم میتوان ایمن سازی کرد و بلکه بیشتر هدف ما نیز همین مرحله میباشد.
بسیاری از موارد در زلزلههای گذشته مخصوصاً در زلزلههایی که در ایران اتفاق افتاده است مشاهده شده است که افراد با رعایت مسایل بسیار ساده و پیش پا افتاده که به نظر افراد(قبل از زلزله)مسائل خنده داری به نظر میرسیده اند، زنده ماندهاند. چه بسیاری مواردی مشاهده شده که علیرغم مقاومت ساختمان و عدم آسیب جدی به آن، افراد داخل آن از بین رفته و یا جراحات سختی برداشته اند، به دلیل عدم رعایت مسایل ایمنی سازی ساختمان و محل زندگی و یا کار خود.پس در هر کجا با هر نوع مصالح سازهای و نوع سازه(بتنی،فولادی،خشتی.گلی،طاق ضربی،و….)نکات ایمنی سازی را انجام دهید.
نکته مهم: نکات و مسایل ایمنی را باید دقیق اجرا کنیم و آنقدر تکرار کنیم تا برای انجام دادن آنها نیاز به فکر کردن نداشته باشیم.
هدف آییننامه مقاوم سازی بناها در برابر زلزله:
۱)با حفظ ایستایی ساختمان در زلزله شدید،تلفات جانی به حداقل برسد.
۲)بناهای ضروری پس از وقوع زلزلههای شدید بدون آسیب عمده سازهای قابل استفاده باقی بمانند.
محلهای امن را شناسایی کنیم:
اولین مرحله ازایمن سازی هر مکانی شناسایی وضع موجود است.به این مفهوم که بدانیم درکجا هستیم، وضعیت سازه چگونه است .نقاط ضعف و قوت سازه را شناسایی کنیم و….
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.