حمل مصدوم با استفاده از نردبان
حمل مصدوم با استفاده از نردبان
یکی از راههایی که در آتشنشانی مرسوم است، حمل مصدوم با استفاده از نردبان مـیباشـد که از یک نردبان که در خارج ساختمان قرار گرفته است، اسـتفاده مـیشـود . در ایـن حـال میتوان مجروح را ضمن مراقبت از نردبان به پایین حمل کـرد کـه خـود شـامل دو حالـت میباشد . یعنی در مرحله اول شخص به هوش است و در مرحله دوم بی هوش . به هر صورت لازم به تذکر است که در کلیه شرایط چنانچه شخص را روی پلکان نردبان قرار دادیم، خواه به هوش، خواه بی هوش، چنانچه به طور ناگهانی بر روی نردبان بـه هـوش آیـ ،د بـا دیـدن منظره زیر نردبان و بعد مسافت، امکان سرگیجه و ایجاد خطر خواهـد بـود . در ایـن شـرایط وظیفه نجاتگر است که با حفاظت و دلداری، وی را به سلامت به پایین نردبان برساند .
الف) حالت اول
دراین وضعیت چنانچه مصدوم به هوش باشد، نجـاتگر وی را روی نردبـان هـدایت کـرده و دستها را از پشت به زیر بغل وی عبور داده، پلکان نردبان را میگیرد. سپس یک پـا را نیـز از بین دو پای مجروح عبور داده و روی پلکان قرار میدهـد و ضـمن حفاظـت بـه مصـدوم کمک مینماید تا به پایین حرکت کند.
ب) حالت دوم
دراین وضعیت چنانچه مصدوم بیهوش شده باشد، نجاتدهنده میباید پاهای مصدوم را بـه صورت جدا از هم ( باز ) روی نردبان قرار داده، تـا بـه راحتـی بتوانـد روی نردبـان بلغـزد و دستها را نیز به همان طریق قبلی از زیر بغل عبور میدهد و وزن شخص بـی هـوش را بـر روی زانوی خود قرار داده و به سمت پایین نردبان حمل مینماید.
البته جهت انتقال شخصی که بی هوش شده است، روش دیگری نیز وجـود دارد کـه بـا استفاده از نردبان و یک رشته طناب انجام میشود و روش کار در بخش بعـدی بـه تفضـیل شرح داده میشود.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.