دستورالعمل کلی اماکن سوگواری
دستورالعمل کلی اماکن سوگواری
۱- قبل از هر اقدامی، جهت برپایی مراسم عزاداری مراتب به سازمان آتش نشانی اطلاع تا دستورالعمل های ایمنی با توجه به وضعیت موجود و موارد دیگر به مسئولین برگزاری مراسم عزاداری اعلام گردد.
۲- برای محل تجمع عزاداران حتما باید معابر خروج اضطراری علاوه بر ورودی اصلی پیش بینی شود.
٣- قسمت طبخ نذورات در مکانهای مناسب و دور از محیط اماکن مذهبی بنحوی انتخاب شود که در مسیر عبور و مرور افراد و محل پارک اتومبیل ها قرار نداشته باشد.
۴- سازه ها باید به گونه ای باشد که تحمل بار مرده و بار زنده احتمالی که بر روی آن گذاشته می شود را داشته باشد و بوسیله سیم بکسل و وسایل مناسب بر روی زمین مهار شود بنحویکه در صورت وزش تند باد امکان تخریب و واژگونی آن وجود نداشته باشد.
۵- در صورت وسیع بودن مجالس (بیش از ۵۰ نفر) در نظر گرفتن درهای خروجی متعدد در فواصل مختلف الزامی است که در مواقع بروز آتش سوزی ویا هر حادثه دیگری امکان خروج سریع شهروندان سوگوار مقدور باشد.
۶- برپایی مجالس نباید در زیر تیرهای چراغ برق و یا در مجاورت مراکز تجاری پر خطر مثل جوشکاری، نجاری و غیره باشد، زیرا در صورت بروز هرگونه آتش سوزی باعث حریق برخوردی خواهد شد.
۷- عدم برپایی چادرهای برزنتی و پارچه های قابل اشتعال بصورت تونلی جهت پوشش کوچه ها و بن بست ها در سقف ها و دیوارها.
۸- امکان دسترسی آتش نشانان به هنگام حوادث احتمالی امکان پذیر باشد و باعث سد معبر و یا مختل کردن رفت و آمد خودروهای آتش نشانی نشود.
۹- در نظر گرفتن نگهبان آموزش دیده در تمام ساعات بر پایی چادرها و در ساعات برگزاری مراسم به تعداد مناسب و کافی باشند.
۱۰- حداقل ۵۰٪ عرض پیاده رو های مجاور جهت تردد قابل استفاده باشد و مسدود نگردد.
۱۱- مسئول تکایای عزاداری و ایستگاههای صلواتی بایستی پس از مدت تعیین شده نسبت به جمع آوری داربست ها اقدام نمایند.
۱۲- اخذ مجوزهای لازم از مراجع قانونی( شهرداری،نیروی انتظامی و…) و اطلاع به نزدیک ترین ایستگاه آتش نشانی جهت بازدید از محل الزامیست.
ایمنی مراکز تجاری
سرآتشیار نورالدین میرممتاز
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.