راهکارهای ایمنی صنف تالارها
راهکارهای ایمنی صنف تالارها
١- رعایت کامل موارد ایمنی مندرج در مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی سازمان به ویژه : مباحث سوم (حفاظت ساختمان در بر حریق) ، مبحث دوازدهم ایمنی و حفاظت در حین اجرا) ، مبحث چهاردهم (تاسیسات گرمایشی، تعویض هوا و تهویه مطبوع مبحث هفدهم ( لوله کشی گاز)
و نشریه شماره ۱۱۲ سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مبحث شماره سیزدهم مقررات ملی ساختمان در مورد سیستم برق انجام گیرد بنحوی که:
و کلیه سیم کشی توکار، در صورت اجرا سیم کشی ها و کابل ها بصورت روکار، عبور آنها از داخل داکت مناسب انجام گیرد.
* فیوزهای شبکه برق از انواع اتوماتیک و حساس، ترجیح مینیاتوری متناسب با امپر مصرفی انتخاب و نصب گردد.
* کلیه روشنایی های التهابی و آویز جمع آوری و برای تأمین نور محیط از روشنایی های کم حرارت مجهز به قاب و حفاظ ایمنی مناسب استفاده گردد.
* عدم استفاده از یک پریز برای انشعابات مختلف برقی.
* در نظر گرفتن سیستم ارتینگ برای کلیه تابلوهای برقی – لوازمات برقی و ساختمان تالار در نظر گرفته شود و سیستم به چاهک ارتینگ متصل باشد (زیر نظر کارشناس اداره برق).
* تابلو برق در اتاق برق مجزا و عدم استفاده از تابلو برق در سالن ها و محوطه تالار.
* تمامی تابلوهای برق به صورت قفل دار اجرا گردد به نحوی که امکان دسترسی عموم به آنها میسر نباشد.
*کلیه روشنایی های داخل محوطه باید دارای حفاظ مناسب و در محل تردد افراد نباشد.
*کلیه پروژکتورها و روشنایی های داخل محوطه فضای سبز، داخل استخر و موارد مشابه باید مجهز به ترانس کاهنده باشد.
*نصب کلید( قطع جریان نشتی برق و محافظ جان)در تابلو برق اصلی در کلیه قسمت ها به صورت مجزا و سیستم برق رسانی محوطه انجام گیرد.
*در نظر گرفتن روشنایی اضطراری جهت هریک از سالن ها،راهروها، خروجی ها و دستگاه پلکانها با تغذیه از باطری با رله شارژر اتوماتیک یا از ژنراتور با مدار فرمان خودکار (در ارتفاع ۱۹۰ سانتیمتر از سطح زمین نصب گردند).
* در نظر گرفتن موتور برق اتوماتیک که بتواند حداقل ۳ ثانیه بعد از قطع برق سراسری، برق تالار را تأمین کند.
۲- استفاده از وسایل گرمازا و استاندارد و مداربسته (سانترال مرکزی) مانند شوفاژ جهت گرمایش تالار و در صورت اجرا از وسایل گازسوز: – کلیه وسایل گازسوز دارای شیر کنترل، شیلنگ استاندارد (حداکثر ۵۰/۱متر) و ترموکوپل مجزا باشد
– مدارهای تغذیه کننده گازسوز هر از گاهی توسط افراد آگاه به مسائل ایمنی از لحاظ اطمینان از عدم نشتی گاز تست گردد.
– سیستم گازکشی بصورت کاملا استاندارد و زیر نظر شرکت ملی گاز در نظر گرفته شود.
۳- در نظر گرفتن راههای خروجی و اضطراری برای اینگونه مراکز بصورتی که راه های خروجی باید طوری طراحی شود که در تمام اوقات شبانه روز امکان عبور از آنها به راحتی و آسانی میسر باشد و مسیر خروج با تابلوهای شبرنگ و علائم خروج مشخص باشد.
۴- جداسازی ایستگاه مشترک دستگاه پلکان و آسانسور توسط نصب در دودبند در طبقات با جک خود بسته شو الزامیست به نحوی که لابی و در صورت وجود آسانسور از دستگاه پلکان مجزا باشد.
۵- در صورت داشتن آسانسور اخذ گواهی کیفیت آسانسور از اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران الزامیست، ضروریست اتاق موتورخانه آسانسور کاملا با مصالح ساختمانی و مطابق مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان اجرا گردد.
۶- در صورت احدات موتورخانه در تالارها: موتورخانه باید دارای درب فلزی مناسب با آستانه پای درب، بازشو به سمت خارج موتورخانه و مجهز به جک خود بسته شو باشد. همچنین تمامی مشعل های گازسوز به ترموکوپل و شیر کنترل دستی مجزا مجهز باشد. نصب دماسنج و فشار سنج جهت دیگ های بخاز، سوپاپ اطمینان و ترموستات جهت مخازن آبگرم و دستگاه گاز سنج الزامی است. ضمنا موتور خانه باید در مکانی مناسب دور از سالن ها و به هوای ازاد مرتبط باشد و دارای تهویه مناسب باشد.
۷- ارتفاع جان پناه پرتگاه ها، تراس ها، نرده دستگاه پلکان، جانپناه پشت بام، حفاظ اطراف استخر داخل محوطه تالار و موارد مشابه با مصالح ساختمانی و یا حفاظ فلزی غیر قابل اشتعال احداث شود. ( با ارتفاع ۱۱۰ سانتیمتر)
۸- عدم استفاده از پارچه های قابل اشتعال جهت تزئین سقف تالار، دیوارها، جداسازی سالن ها و پارتیشن بندی ها.
۹- عدم استفاده از موکت، فرش و مواد قابل اشتعال در کف سالن ها (ضروریست کف محوطه سالن ها از سنگ و یا سرامیک غیرلغزنده استفاده شود.)
۱۰- عدم استفاده از آشپزخانه داخل تالار به منظور پخت و پز و طباخی و در صورت احداث، باید آشپزخانه در محل مناسب و خارج از تالار در نظر گرفته شود و رعایت دستورالعمل های عمومی مربوط به آشپزخانه در آنها رعایت گردد.
۱۱- در نظر گرفتن روشنایی ۱۲ ولت، با تغذیه از باطری یا رله و شارژ اتوماتیک بر روی دیوارها در ارتفاع ۱۹۰ سانتیمتر در مسیر خروج اضطرار و بالای تجهیزات آتش نشانی و پاگردهای دستگاه پلکان در کلیه طبقات.
۱۲- نصب یک دستگاه خاموش کننده دی اکسید کربن جنب هریک از تابلوهای برق.
۱۳- نصب یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز مانومتر دار ۶ کیلوگرمی (تعداد و محل نصب خاموش کننده ها طبق نظریه کارشناس آتش نشانی).
۱۴- اجرای رایزر آب آتش نشانی همراه با نصب جعبه های مخزن آب ذخیره و الکتروپمپ که بتواند حداقل ۳ اتمسفر فشار آب را در سر نازل های آب اتش نشانی تأمین کند. دستورالعمل اجرا، تعداد جعبه های محل نصب و ظرفیت مخزن آب به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد)
۱۵- طراحی و اجرای سیستم اعلام کننده حریق اتوماتیک مجهز به تلفن خودکار و از نوع جنرال برای هر قسمت ( دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد) ضروریست طراحی نقشه های سیستم اعلام حریق قبل از اجرا به تائید کارشناس واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی برسد.
۱۶- طراحی و اجرای سیستم آب افشان (اسپرینکلر) از نوع مناسب مطابق استانداردهای بین المللی (دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد). ضروریست در طرح نوع سیستم و منابع تأمین آب (آب شهر و منبع ذخیره) پیش بینی و محاسبات هیدرولیکی در زمینه تأمین فشار آبدهی و شعاع پوشش مناسب هدها مدنظر قرار گیرد و قبل از هرگونه اقدام طرح مذکور به تائیدیه سازمان آتش نشانی برسد.
۱۷- زیر پنجره سالن ها و دستگاه پلکان حداقل به ارتفاع ۱۲۰ سانتیمتری با مصالح ساختمانی احداث گردد.
۱۸- در صورت داشتن فضای سبز در تالار: نصب یک سطل قرمز رنگ پر از ماسه به نحوی که، شماره تلفن اضطراری ۱۲۵ آتش نشانی روی سطل حک شده باشد و به فاصله ۱۵ متر از یکدیگر در محوطه فضای سبز نصب باشد.
۱۹- فراگیری آموزش ایمنی آتش نشانی برای کلیه شاغلین در اینگونه مراکز الزامیست.
۲۰- استفاده از بیمه آتش سوزی بیمه مسئولیت و بیمه حوادث.
۲۱- عدم استفاده و ممنوعیت کلی جهت احداث سالن با استفاده از پوشش چادرهای برزنتی در محوطه و فضای تالار.
۲۲- شیشه های نمای ساختمان از نوع سکوریت و پنجره ها دوجداره در نظر گرفته شود.
۲۳- به جهت مقابله با گسترش حریق از طریق سیستم هواساز ضرورت دارد دریچه های آنها مجهز به دمپرهای کنترل و ضد حریق باز شو شود به گونه ای که به هنگام وقوع حریق احتمالی و بالا رفتن حرارت و یا تراکم دود بطور اتوماتیک بسته شود و پس از برگشتن محیط به شرایط عادی به خودی خود بازگردد تا امکان عبور هوا مجددا فراهم شود.
۲۴- لازم به تذکر است حصول ساختار ایمنی نسبی مطلوب و ارائه تائیدیه ایمنی مستلزم اجرا کامل مفاد دستورات ایمنی براساس نظریه کارشناسان سازمان آتش نشانی در هنگام بازدید امکانپذیر می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.