راهکارهای ایمنی صنف کارگاه های نساجی و بافندگی
راهکارهای ایمنی صنف کارگاه های نساجی و بافندگی
۱- اجراء موارد سیستم برق کشی مطابق مبحث شماره ۱۳ مقررات ملی ساختمان ایران رجوع شود به صفحه ۱۵۱
۲- رعایت موارد مندرج اعلام شده در مقررات عمومی کارگاهها، ساختمان کارگاهها و ضوابط اختصاصی راههای خروج در تصرف های صنعتی
۳- روزنه های نفوذی بین سقف های کاذب (در صورت اجراء) با استفاده از مصالح مقاوم حریق دود بند و حریق بند مجهز شود.
۴- کلیه شیشه های نمای ساختمان و در دستگاه پلکان مورد استفاده باید سکوریت و دو جداره باشد.
۵- استفاده از منابع حرارتی شعله های رو باز ممنوع است و جهت گرمایش محل از سانترال مرکزی استفاده شود و در صورتی که بنا به دلایلی جوشکاری و کلیه اعمال که ممکن است موجب ایجاد جرقه در کاربری و انبار کاربری شود فقط با مجوز کتبی مسئول ایمنی امکان پذیر است.
۶- در نظر گرفتن یک سوم فضای آزاد برای اینگونه کاربرها
۷- احداث آبدارخانه، آسایشگاه در اینگونه کاربریها و انبار آنها ممنوع است.
۸- پنجره انبار و کارگاه باید مجهز به حفاظ فلزی و توری سیمی باشد. ۹- کاربریهای فوق بایستی کاملا مجزا و راه دسترسی از برگذر داشته باشند و هیچگونه ارتباطی با واحد های مسکونی و تجاری دیگر نداشته باشند.
۱۰- نصب کنتاکتور بر روی کلیه دستگاه های بافندگی و نساجی.
۱۱- تائیدیه ایستائی کارگاه از عوامل ذیربط.
۱-عدم جمع آوری و انبار ضایعات در کاربری و انتقال آنها به مکانی مناسب در هر شبانه روز.
۱۳- در صورت استفاده از لیفتراک، تا حد ممکن از لیفتراک برقی استفاده شود و شب ها لیفتراک در داخل انبار پارک نشود و اگزوز این وسایل مجهز به فیلتر جرقه گیر باشد.
۱۴- اینگونه کارگاهها باید کاملا مجزا و از مواد غیرقابل اشتعال با دیوارهای حداقل ۳۰ سانتیمتر و با نازک کاریهای غیر قابل اشتعال تزئین شده باشد و در صورت مشترک بودن کارگاه با انبار، احداث در فلزی بدون شیشه خور ضروریست با در نظر گرفتن در نفررو روی در اصلی.
۱۵- عدم احداث اینگونه مراکز در مجاورت کاربری های پرخطر مانند جوشکاری، تعویض روغنی، پمپ بنزین و…
۱۶- کارگاه و انبار باید به تهویه های صنعتی ضد جرقه مجهز باشند تا در صورت پراکنده و انتشار گرد و غبار حاصل از پنبه و موارد مشابه، در سقف کارگاه و یا انبار متراکم نشوند تا جرقه ای نتواند آنها را روشن و مشتعل نماید.
۱۷- رعایت اصول نظم و نظافت محیط انبار و کارگاه نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بروز حریق دارد.
۱۸- دستورالعمل ویژه در هر کارگاه با توجه به موقعیت تصرف مستلزم بازدید حضور کارشناس آتش نشانی از محل است.
۱۹- تمهیدات اطفائی مناسب با هر واحد مستلزم بازدید حضور کارشناس آتش نشانی از محل است.
۲۰-سیستم لوله کشی آب آتش نشانی مطابق با استاندار۱۴ باید صورت گیرد به نحویکه: فاصله دسترسی جعبه های اف از هر نقطه ۲۵ متر تجاوز نکند هم چنین استفاده از پمپ های مناسب بصورت اصلی و یدک جهت تأمین حداقل ۵ اتمسفر فشار آب در سرتازه ها و دبی آب حداقل ۳۰۰ لیتر در دقیقه در سر نازل های آتش نشانی و منابع آب به نحوی تامین گردد تا برای مدت زمان حداکثر ۲۰ دقیقه و دبی آب حداقل ۳۰ درصد جعبه های اف و هیدرانت ها را با شرایط فوق الذکر، تأمین کند برای این گونه کارگاهها الزامیست.
۲۱- نصب خاموش کننده های پودر و گاز ودی اکسید کربن در مجاورت تابلو برق (تعداد و مکان محل نصب بعهده کارشناس آتش نشانی است)
۲۲- طراحی و اجرای سیستم اعلام کننده حریق اتوماتیک مجهز به تلفن خودکار و از نوع جنرال برای هر قسمت (دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.)
۲۳- طراحی و اجرای سیستم آب افشان (اسپرینکلر) از نوع مناسب مطابق استانداردهای بین المللی. ( دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.) ضروریست در طرح نوع سیستم ومنابع تامین آب ( آب شهر و منبع ذخیره) پیش بینی و محاسبات هیدرولیکی در زمینه تأمین فشار آب دهی و شعاع پوشش مناسب هدها مدنظر قرار گیرد و قبل از هرگونه اقدام طرح مذکور به تاییدیه سازملن آتش نشانی برسد.
۲۴- در صورت آتش گرفتن انبار یا کارگاه، شاغلین بدون داشتن ماسک نباید نزدیک بخارات و دود ناشی از سوختن آنها شوند. (لزوم داشتن ماسک مناسب به اندازه تعداد نفرات شاغل در کارگاه)
۲۵- عدم استفاده از استعمال سیگار در اینگونه مراکز
۲۶- آموزش ایمنی و آتش نشانی جهت کارکنان اینگونه مراکز
۲۷- در صورت داشتن تأسیسات گاز، سیستم گازکشی بصورت استاندارد و زیر نظر شرکت گاز انجام گیرد و مدار تغذیه وسایل گازسوز مطابق با استاندارد شرکت ملی گاز باشد و هر از گاهی جهت اطمینان از عملکرد مناسب آنها تست گردد.
۲۸- لازم به تذکر است حصول ساختار ایمنی نسبی و مطلوب در محل و ارائه تأییدیه ایمنی مستلزم اجراء کامل مفاد دستورالعمل ایمنی براساس نظریه کارشناس بازدید کننده از محل می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.