روشهای حمل و نقل نردبان
روشهای حمل و نقل نردبان
حمل نردبان روشهای مختلفی دارد مانند حمل دو نفره، حمل سه نفره، حمل چهار نفره و غیره، که بستگی به موقعیت زمان و مکان و امکانات بکار می رود، در اینجا انواع حمل دو نفره را بررسی می کنیم.
حمل روی دوش :
نردبان را همیشه باید روی قسمتی از آن که پهن تر است بر زمین قرار داد . برای حمل، دو نفر در یک طرف نردبان که روی زمین است پشت سر هم طوری قرار می گیرند که ستون نردبان با پای راست آنها مماس باشد . فرمانده نردبان در قسمت پله دوم از پاشنه نردبان و نفر کمک او در قسمت پله دوم از سرنردبان قرار می گیرد.
برای انجام هماهنگ در عملیات حمل بین دو نفر حمل کننده، فرمانده نردبان فرمانهای زیر را با صدای رسا صادر می کند.
فرمان ١
گرفتن ستون نردبان با دست راست بطوری که هماهنگ توسط دو نفر حمل کننده و بالا آوردن آن تا حد مماس با پای حمل کنندگان انجام می شود.
فرمان ٢
بالا آوردن نردبان تا حد سینه توسط دست راس ت و گرفتن ستون نردبان با دست چپ صورت می گیرد.
فرمان ٣
دو نفر دست راست خود را آزاد نموده واز درون پله های نردبان ( بین پله دوم و سوم ) گذرانده و ستون نردبان را روی دوش خود قرار می دهند.
سپس فرمانده نردبان با دست راست زیر ستون پایین نردبان را گرفته و با دست چپ خود ستون بالایی نردبان را طوری می گیرد که دستش کام ً لا بطرف جلو باز شود . (نفر دوم نیز می تواند به همین روش عمل نماید ) یا اینکه نفر دوم دست راست خود را از میان پله های دوم و سوم سر نردبان گذرانده، پله جلویی خود را گرفته و با دست چپ خود ستون بالایی نردبان را محکم می گیرد.
فرمان ۴ : (حرکت)
پس از انجام فرمان های قبل، فرمانده نردبان برای اطمینان از آماده بودن نفر کمک خود بدون اینکه او را نگاه کند فرمان « آماده » را صادر می کند؛ نفر کمک چنانچه آماده حرکت باشد با پاسخ « حرکت » آمادگی خود را جهت حرکت و انتقال نر دبان اعلام می کند. آنگاه دو نفر با هماهنگی و سرعت یکسان، نردبان را بطرف محل عملیات حمل می نمایند.
نام جزوه : نردبان دستی
تدوین: ناصر غفوری – رضا معصومیان
آماده سازی و نظارت بر تهیه : ناصر غفوری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.