لاستیکRubber
لاستیکRubber
لاستیک در درجات پایین حرارت، به کندی تجزیه می شود ولی از ۲۳۰ درجه سانتیگراد به بالا، تجزیه به سرعت صورت پذیرفته و مقدار فراوانی دود سنگین و متراکم سفید رنگی بیرون داده و مقدار زیادی نیز بخارات و گازهای سمی و قابل اشتعال از آن بر می خیزد که در حدود ۲۶۰ درجه سانتیگراد آتش گرفته و حتی ممکن است منفجر شود. حریق لاستیک بطور کلی بسیار شدید و چون در اینصورت لاستیک نرم شده و جریان پیدا می کند لذا موجب انتشار حریق میشود . لاستیک اسفنجی یا اسفنج با سرعت بیشتری با سرعت بیشتری می سوزد و حرارت احتراقش زیاد است زیرا صورت بندی سلولی آن طوری است که در عین حال از داخل و خارج آتش میگیرد.
لذا رعایت موارد زیر جهت جلوگیری از هرگونه حریق و حادثه در اینگونه کاربری ها الزامیست.
۱-رعایت موارد مندرج در مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان بالاخص مباحث سوم (حفاظت ساختمان در برابر حریق)، مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا)، مبحث چهاردهم (تأسیسات گرمایی، تعویض هوا و تهویه مطبوع)، مبحث هفدهم (لوله کشی گاز) و نشریه شماره ۱۱۲ سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مبحث شماره سیزدهم مقررات ملی ساختمان در مورد سیستم برق انجام می گیرد به نحوی که:
* کلیه سیم کشی ها تو کار و در صورت اجراء، سیم کشی ها و کابل ها به صورت روکار عبور آنها از داخل داکت مناسب انجام گیرد.
و عدم استفاده از لامپ های پر حرارت و قرار گرفتن کلیه روشنایی ها در قاب مشبک فلزی مخصوص.
نصب کلید RCCB (کلید قطع جریان نشتی برق و محافظ جان) در تابلو برق اصلی و یا در مجاورت کنتور برق .
عدم استفاده از یک پریز برای انشعاب مختلف برقی و جهت اتصال دو سر سیم از ترمینال چینی استاندارد استفاده گردد.
* تابلو برق و وسایل برقی مورد استفاده مجهز به سیستم ارتینگ باشد.
* نصب روشنایی اضطراری به تعداد کافی و مناسب با در نظر گرفتن مساحت واحد تجاری بالاخص انبار.
۲- عدم استفاده از شعله های رو باز و جلوگیری از کلیه وسایل که ممکن است موجب ایجاد جرقه میشود
٣- فروشگاه و انبار باید از تهویه کافی برخوردار باشند تا در صورت نشت و انتشار معمولی بخارات قابل اشتعال از کالاها، به حد کافی در هوا رقیق شوند و جرقه ای نتواند آنها را روشن و مشتعل سازد.
۴- محیط فروشگاه و انبار باید خشک و عاری از رطوبت باشد.
۵- در نظر گرفتن یک سوم فضای آزاد برای فروشگاه و انبار.
۶- جهت جلوگیری از حریق های عمدی یا ناخواسته، نصب حفاظ کامل بدون روزنه، روی شیشه، پنجره ها و مکان های حساس.
۷- حتی الامکان از وسایل گازسوز جهت گرمایش استفاده نگردد و در صورت استفاده از وسایل گرمازا استاندارد و مداربسته (سانترال مرکزی) مانند شوفاژ استفاده گردد.
۸- به طور کلی استعمال دخانیات در اینگونه مراکز ممنوع است.
۹- محل کاربری به طور مستمر از آلودگی و ضایعات پاکسازی شود.
۱۰- فاصله مناسب بین نئون های تبلیغاتی و شناسایی مغازه که پشت شیشه های مغازه نصب شده است با کالاها و مشتریان.
۱۱- واحد تجاری فوق باید کاملا مجزا و از مواد غیر قابل اشتعال با دیوارهای با حداقل ۳۰ سانتیمتر و با نازک کاری های غیر قابل اشتعال مثل کاشی و سرامیک تزئین شده باشد و در صورت مشترک بودن فروشگاه با انبار در فلزی بدون شیشه خور بین انبار و فروشگاه احداث شود.
۱۲- در صورت استفاده از تابلوهای تبلیغاتی (نئون) ترتیبی اتخاذ گردد تا ترانس نئون به مکانی دور از رطوبت و دسترسی ارباب رجوع نصب باشد.
۱۳- اطمینان کامل از قطع برق مغازه از تابلو اصلی برق قبل از ترک مغازه .
۱۴- نردبان های مورد استفاده در اینگونه مراکز علاوه بر اینکه باید امکان دسترسی به بالاترین طبقات قفسه های را فراهم سازد بایستی به منظور جلوگیری از سقوط انتهای آنها به قفسه ها قلاب باشد.
۱۵- عدم سنگ فرش فروشگاه و انبار از نوع صیقلی و صاف و لغزنده و استفاده از کف شوی مناسب .
۱۶- در نظر گرفتن راه های خروجی اضطراری برای انبار اینگونه کاربری ها به صورت که راه های خروجی طوری طراحی شود که در تمام اوقات امکان عبور از آنها به راحتی و آسانی میسر باشد و هیچگونه کالایی در مجاورت آنها انبار نشده باشد و فاصله کالا تا دیوار جانبی حداقل ۶۰ سانتیمتر باشد.
۱۷- ضایعات انبار و فروشگاه (نظیر کارتن های مقوایی، پلاستیکی های بسته بندی) هر روز قبل از تعطیلی به خارج از کاربری هدایت شود.
۱۸- در صورت استفاده از بالابر کلیه موارد ایمنی با تاییدیه استاندارد در نظر گرفته شود. برای اطلاعات بیشتر به فصل چهارم مراجعه شود.)
۱۹- مدارهای تغذیه کننده وسایل گازسوز باید توسط افراد آگاه به مسائل ایمنی از لحاظ اطمینان از عدم نشتی گاز تست گردد.
۲۰- در نظر گرفتن شیشه های سکوریت و دو جداره جهت کلیه شیشه های پنجره ها و در ورودی فروشگاه ها.
۲۱- انبارها باید مجهز به وسایل ارتباطی کافی باشند.
۲۲- بین سقف انبار و مرتفع ترین نقطه کالای چیده شده فاصله زیر باید رعایت شود. الف – اگر ارتفاع کالاهای چیده شده از۵۰/۴ متر بیشتر باشد فاصله تا سقف حداقل ۵/۱ متر رعایت شود.ب-اگر ارتفاع کالاهای چیده شده بین ۶۰/۲ تا ۵۰/۴ باشد فاصله تا سقف باید حداقل یک متر باشد. ج – اگر ارتفاع کالاهای چیده شده کمتر از ۲٫۶۰ متر بیشتر باشد فاصله تا سقف حداقل ۴۰ سانتیمتر رعایت شود.
۲۳- اخذ مجوز از واحد آتش نشانی جهت هر گونه عملیات جوشکاری و برشکاری و…) در انبار به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی الزامی است.
ye- ۲۴-نصب یک دستگاه خاموش کننده دی اکسید کربن جنب هریک از تابلوهای برق
۲۵-نصب یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز مانومتر دار ۶ کیلوگرمی (تعداد و محلی نصب خارش کتله حاطین نظریه کارشناس آتش نشانی می باشد)
۲۶- اجرای رایزر آب آتش نشانی همراه با نصب جعبه های اف،مخزن آب ذخیره و الکتروپمپ که بتواند حداقل ۳ اتمسفر فشار آب را در سر نازل های آب آتش نشانی تأمین کند. دستورالعمل اجرا، تعداد جعبه های اف محل نصب و ظرفیت مخزن آب به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.)
۲۷ – طراحی و اجرای سیستم اعلام کننده حریق اتوماتیک مجهز به تلفن خودکار و از نوع جنرال برای هر قسمت (دستور العمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد).
ضروریست طراحی نقشه های سیستم اعلام حریق قبل از اجرا به تائید کارشناس واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی برسد.
۲۸- طراحی و اجرای سیستم آب افشان (اسپرینکلر) از نوع مناسب مطابق استانداردهای بین المللی (دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد). ضروریست در طرح نوع سیستم و منابع تأمین آب (آب شهر و منبع ذخیره) پیش بینی و محاسبات هیدرولیکی در زمینه تأمین فشار آبدهی و شعاع پوشش مناسب هدها مدنظر قرار گیرد و قبل از هرگونه اقدام طرح مذکور به تائیدیه سازمان آتش نشانی برسد.
۲۹- رعایت اصول نظم و نظافت محیط انبار و فروشگاه نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بروز حریق دارد.
۳۰- استفاده از بیمه آتش سوزی و بیمه حوادث.
۳۱- آموزش ایمنی آتش نشانی جهت کارکنان اینگونه مراکز.
۳۲- دستورالعمل ویژه هر واحد با توجه به موقعیت مستلزم بازدید و حضور کارکنان سازمان آتش نشانی از محل است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.