مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی
تقسیم بندی ساختمان ها از نظر مصالح
ساختمانها را از نظر مصالح به کار رفته در آنها می توان به چهار دسته زیر تقسیم نمود:
۱ . ساختمان آجری
۲ . ساختمان های اسکلت فلزی
۳. ساختمانهای بتونی
۴ . ساختمانهای چوبی
ساختمانهای آجری
در این نوع ساختمان ها از دیوار های محکم جهت حمال بودن بار ساختمان استفاده می شود، عرض دیوارها ۶۵,۴۵,۳۵,۲۲,۱۰ سانتی متر به کار می رود. سقف این ساختمان ها قبل از ابداع پروفیل و آهن به صورت ضربی بوده است . در ساختمان های آجری، پی آجری و دیوارهای حمال، بار سقف را حفظ می کنند.دیوار حمال ۳۵سانتی متری و دیوارهای۲۲ سانتی متری که نیمه حمال می باشند، بسیار محکم و ضرب هگیر زلزله هستند.
ساختمان های اسکلت فلزی
در این ساختمان ها، آهن، بنیان ساختمان می باش د که دیوارهای ضخیم از بین رفته و دیوارهای نازک معمولاً با اندازه عرض پروفیل به وجود آمده اس ت . در ای ن نوع ساختمان طبقات مطرح نیست، بلکه با توجه به تعداد طبقات مورد نظر، محاسبات آن انجام و از کوچک ترین فضاهای ساختمان استفاده می گردد.
در ساختمان های اسکلت فلزی، پی ها بتونی بوده و پس از اتصال پلیت (صفحه فلزی ضخیم که زیر ستون قرار می گیرد) با میله های مهار به بتون ها و ستون ها توسط نبشی ها با جوش دادن روی پلیت آن استوار می گردد.
پس از محاسبات انجام شده در ستون ها اطراف تیر آهن روی نبشی ها قرار می گیرند و تیرچه ها در دل پل ها و سقف سازی جوش می شوند.
ساختمان های بتون آرمه
این ساختمان ها از آرماتور (میل گرد عاج دار و بتون) تشکیل شده، بدین طریق آرماتور در داخل بتون؛ خاصیت کششی و خود بتون خاصیت فشاری ساختمان را با هم انجام می دهند.
در ساختمان های بتونی، بتون رل اساسی را اجرا و عمر ساختمان را نیز تضمین می کند؛ البته به شرطی که پس از آن که بتون ریزی می شود، به مقاومت مجانب رسیده باشد(خاصیت مجانب در طی ۲۸ روز پس از بتو نریزی به دست می آید). اصولاً بتون از مقدار درصد سیمان، آب و گراویه (سنگ شکسته شده) تشکیل شده است و اگر آرماتوره بکار رود اصطلاحاً بتون مسلح گفته می شود.
ساختمان های چوبی
این ساختمان ها به طور کلی از چوب ساخته می شوند و بیشتر در مناطق جنگلی و نزدیک آنها احداث می گردند.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.