نحوه عملکرد شما در لحظه نیاز به امداد در زلزله
نحوه عملکرد شما در لحظه نیاز به امداد در زلزله
الف ) از انجام حرکتهایى که موجب ریزش آوار مىشود، خوددارى کنید . اگر در زیر آوار سنگین باشید که مطمئناً کارى بیهوده است و اگر در سطح باشید مىتوانیـد پـس از دو روز که نا امید از کمک شدهای ،د ریسک این کار که بسیار بالاست را قبول کنید.
ب ) از اکسیژن موجود با پایین آوردن حرکت و آرامش بخشیدن به خود حداکثر استفاده را ببرید.
پ ) بیشتر گوش دهید و کمتر صدا کنید و تا صداى مثبتى از بیـرون نشـنیدید از سـر و صداى بیجا خوددارى کنید؛انسان حداقل تا سه روز بر اثر تشنگى نخواهد مـرد و تـا هفـت روز غـذا نخـوردن را مىتوانید با هوشیارى تحمل کنید.
ت ) حرکت بیجا موجب تعرق و از دست دادن آب بدن مىشود، پس مواظب باشید.
ث ) اگر در فضاى پیرامونتان، مکانى را امنتر از بقیـه جاهـا مـىبینیـد، سـرتان را در آن محل قرار دهید و یا حداقل سرتان را به سمت شکم برده و به صورت جنین قرار بگیرید .
این حالت امکان محافظت از سر شما را بیشتر میکند. توجه داشته باشید بـا توجـه بـه ازدحام تماشاچیان عملیات امداد و نجات که متأسفانه بر روى آوار به تماشا مـىایسـتند امکان ریزش مجدد بر روى شما همیشه وجود دارد.
ج ) وقتى قرار است در شرایط سخت زنده بمانید، بدانید اگـر نکتـه اى موجـب آزار و در نتیجه عصبى شدن شما بشود، مطمئن باشید به سرعت به مرز نـا امیـدى و رهـا کـردن مقاومت مىروید . به عرق سوز شدن بدنتان و نیز التهاب پوستتان بر اثر تماس با ادرارتان توجه کافى کنید، این مشکلات به طور غیر مستقیم بر سرنوشت شما تأثیر مىگذارند.
چ ) به رطوبت خاکهاى اطرافتان دقت کنید، احتمال شکستگى لولـه هـاى آب منزلتـان همواره وجود دارد. اگر به جریان آبى دسترسى پیدا کردید بدون هیچ شکى تا آنجـا کـه امکان دارد آب بنوشید؛ چون آبهاى لولههاى آب به سرعت با توجه به شکسـتگى هـاى لوله در سطح شهر به پایان خواهد رسید.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.