پیشگیری از سقوط اشیاء هنگام کار در ارتفاع
پیشگیری از سقوط اشیاء هنگام کار در ارتفاع
یکی از خطرات اصلی کار در ارتفاع، سقوط اشیاء و اجسام است که علاوه بر خسارت به تجهیزات، می تواند باعث آسیب افرادی شود که در حال عبور و یا کار در محل هستند؛ از این رو لازم است موارد ذیل به دقت مورد توجه قرار گیرد:
• پاخورهای چوبی
پاخور چوبی حفاظی است قرنیز مانند که در طرف باز کلیه سکوهای کار در ارتفاع جهت جلوگیری از لغزش و ریزش ابزار کار و مصالح ساختمانی بایستی نصب شود. پاخورها باید از چوب مناسب به ضخامت حداقل ۲/۵ سانتیمتر و به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتیمتر باشد.
• راهرو سر پوشیده موقت
– راهرو سرپوشیده موقت سازهای است حفاظتی که به صورت موقت در پیاده روها یا سایر معابر عمومی برای جلوگیری از خطرهای ناشی از پرتاب شدن مصالح، وسایل و تجهیزات ساختمانی ایجاد می شود. ارتفاع راهروی سرپوشیده نباید کمتر از ۲/۵ متر و عرض آن نباید کمتر از ۱/۵ متر باشد مگر آنکه عرض پیاده روی موجود کمتر از آن باشد که در این صورت، هم عرض پیاده رو خواهد بود. (با رعایت سایر موارد ایمنی)
– راهرو باید فاقد هر گونه مانع بوده و دارای روشنایی طبیعی یا مصنوعی باشد. سقف راهرو باید توانایی تحمل هرگونه ریزش و سقوط احتمالی مصالح ساختمانی را تا حداقل فشار ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مربع داشته باشد.
– سقف راهرو باید از الوار به ضخامت حداقل ۵ سانتیمتر ساخته شده و به ترتیبی باشد که از ریزش مصالح ساختمانی به داخل راهرو جلوگیری به عمل آید. لبه بیرونی سقف راهرو باید دارای دیواره شیب داری از چوب یا توری فلزی مقاوم به ارتفاع حداقل یک متر باشد. زاویه این حفاظ را نسبت به سقف می توان حداکثر ۱۳۵ درجه به طرف خارج اختیار کرد.
– اطراف راهروی سر پوشیده موقت که در مجاورت کارگاه ساختمانی قرار دارد، باید دارای حفاظ یا نرده ای با مشخصات نرده های حفاظتی باشد.
• سرپوش حفاظتی
سرپوش حفاظتی، پوششی است حفاظتی از قبیل توری یا تخته بندی (الوار) که برای جلوگیری از آسیب ناشی از سقوط اشیاء در اطراف ساختمان نصب می شود. سرپوش حفاظتی بایستی چنان طراحی و ساخته شود که در اثر ریزش مصالح یا ابزار بر روی آن، هیچگونه خطری متوجه افرادی که در زیر آن قرار دارند، نشود.
• سقف موقت
برای سقف های موقت که به صورت سکوهای کار مورد استفاده قرار می گیرند باید از تخته هایی با ضخامت ۵ و عرض ۲۵ سانتیمتر که محکم به یکدیگر بسته شده باشند، استفاده شود.
• حمل ابزار دستی
در صورتی که بخواهید ابزارهایی را با خود از نردبان یا داربست بالا ببرید، باید از کمربندهای مخصوص ابزار استفاده شود تا تعادل افراد هنگام بالا رفتن از نردبان حفظ شود. دقت کنید که چیزی از دست شما به پائین سقوط نکند سقوط لوازم و ابزارها مثل انبردست، پیچ گوشتی و… می تواند به افرادی که روی زمین حرکت می کنند، آسیب برساند.
•در انجام کار در ارتفاع که احتمال عبور افراد از زیر آن و سقوط اشیاء زیاد است، استفاده از شبکه ها (تورهای ایمنی ضروری است.
• منطقه ممنوعه عبور باید با استفاده از علائم هشدار دهنده مشخص شود و عبور و مرور در آن کنترل شود.
• در صورت نیاز به عبور یا انجام کار همزمان، باید احتیاط کامل رعایت و از تجهیزات حفاظتی مناسب، به ویژه کلاه ایمنی، استفاده شود.
• به منظور پیشگیری از سقوط اجسام از ارتفاع و وارد آمدن آسیب به عابران و اموال، باید وسایط نقلیه، تأسیسات عمومی و ساختمان های مجاور به شکل مناسبی از محوطه اطراف جداسازی شود.
• برای جداسازی عملیات کار در ارتفاع باید یک یا چند مورد از موارد زیر به کار گرفته شود :
– گماردن یک یا چند نگهبان با پرچم خطر
– نصب چراغ های چشمک زن یا علایم شبرنگ با قراردادن نرده های حفاظتی متحرک
– نصب علایم آگاهی دهنده و وسایل کنترل مسیر
– ایجاد سازه های حفاظتی محصور کننده
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.