کارهای ایمنی صنف ادوات لوازم کشاورزی (فروشگاه انبار)
کارهای ایمنی صنف ادوات لوازم کشاورزی (فروشگاه انبار)
١- رعایت کامل موارد ایمنی مندرج در مباحث ۲۲ گانه مقررات ایمنی ساختمان به ویژه مباحث سوم (حفاظت ساختمان در برابر حریق)، مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا)، مبحث چهاردهم تاسیسات گرمایی، تعویض هوا و تهویه مطبوع)، مبحث پانزدهم (لوله کشی گاز ) و نشریه شماره ۱۱۲ سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستورا سال از اجرای محافظت ساختمان ها در برابر آتش سوزی و مبحث شماره سیزدهم مقررات ملی ساختمان در مورد سیستم برق انجام گیرد بنحویکه:
*کلیه سیم کشی ها تو کار و در صورت اجرا سیم کشی ها و کابل ها به صورت روکار، عبور آنها از داخل داکت مخصوص انجام گیرد.
*کلیه کلید و پریزها از نوع واترپروف (ضد رطوبت) در نظر گرفته شود.
*عدم استفاده از یک پریز برای انشعابات مختلف برقی و قرار گرفتن کلیه روشنایی ها در قاب مشبک فلزی مناسب.
در نظر گرفتن فاصله مناسب بین کلید و پریزهای برق با شیرهای آب و لوله کشی گاز (ترجیحا۱/۲۰متر).
* نصب حفاظ مشبک فلزی روی کلیه روشنایی های فروشگاه .
*عدم استفاده از روشنایی های گازی پر حرارت.
*نصب کلید (کلید قطع جریان نشتی برق و محافظ جان) در تابلو برق و یا در مجاورت کنتور برق.
*نصب روشنایی اضطراری جهت انبار و فروشگاه به صورت مجزا.
۲-نصب تهویه مناسب با توجه به حجم فروشگاه و انبار به صورت مجزا.
۳- استفاده از قفسه های فلزی غیر قابل اشتعال جهت چیدمان لوازم یدکی و وسایل مورد استفاده نهادهای کشاورزی.
۴- محل فروشگاه و در صورت داشتن انبار مستمر از آلودگی پاکسازی شود.
۵- عدم تعمیرات ماشین الات و دستگاه ها در فروشگاه (صرفا به صورت نمایشگاه و فروش محصولات باشد)
۶- عدم استفاده از استعمال دخانیات در فروشگاه و انبار .
۷- عدم استفاده از شعله های روباز در فروشگاه و انبار و در صورتی که بنا به دلایلی جوشکاری و کلیه اعمال که ممکن است موجب ایجاد و جرقه در فروشگاه و انبار شوند فقط با مجوز کتبی مسئول ایمنی امکان پذیر است.
۸- در صورت فروش مواد شیمیایی بایستی کالاها دارای مشخصات لازم باشد که نام خصوصیات، دستور کار استفاده از آن و خطرات آن ماده را مشخص کرده باشد و روی ظروف یا گونی های موجود مثل (کودها) آن ماده نصب گردد.
۹- مسئولین انبار بایستی با نحوه کار وسایل و تجهیزات آتش نشانی آشنا باشند.
۱۰- سموم ممکن است به شکل جامد، مایع، پودر یا گاز در انبار و فروشگاه نگهداری شوند باید توجه داشت که گازها و پودرها زودتر از مایعات و مایعات زودتر از جامدات فضای انبار را مسموم کننده می سازد.
۱۱- سموم به شکل ماده اولیه با کالای ساخته شده نگهداری می شوند و به طور کلی خطر مواد اولیه سمی بیشتر از کالای ساخته شده است و درصد سموم کالای ساخته شده مانند حشره کش ها یا سموم نباتی کمتر از ماده اولیه آن می باشد و به همین نسبت رعایت ایمنی مواد اولیه مهمتر است.
۱۲- جلوگیری از ترکیب مواد شیمیایی با یکدیگر در مکان کاربری .
۱۳- هرگز بدون استفاده از ماسک تنفسی هوای فشرده وارد صحنه آتش سوزی انبار سموم نباید شد.
۱۴- در صورت آتش گرفتن ماده ای در انبار یا فروشگاه برای مدتی تهویه ها باید کار کنند و افراد بدون ماسک نزدیک بخارات ناشی از سوختن نشوند.
۱۵- انبار سموم باید خشک و خنک باشد.
۱۴- عدم استفاده از سیستم لوله کشی گاز در اینگونه کاربریها و در صورت اجرایی سیستم لوله کشی گاز زیر نظر اداره کار انجام گیرد، بنحویکه:
*کلیه موارد ایمنی با استفاده از وسایل گاز سوز مانند بست های فلزی، شیلنگ استاندارد با دل حداکثر ۱/۵۰متر و عدم استفاده از سه راهی کار جهت انشعابات مختلف.
* وسایل گاز سوز مجهز به لوله کشی جهت خروج گاز به فضای آزاد باشد به نحوی که با ارتفاع ۸۰ سانتی متر از پشت بام امتداد داشته باشد و نصب کلاهک اچ شکل روی دودکش ها
۱۷- ضروریست در انبارها و فروشگاه هائی که انواع کودهای کشاورزی و اسپری ها موجود است از حرارت مرکزی (شوفاژ ) جهت گرمایش محل استفاده شود.
۱۸- آشنایی کامل با خطرات مواد شیمیایی – کشاورزی کلیه کارکنان موجود در کاربری.
۱۹- جلوگیری از نگهداری مواد سریع الاشتعال در فروشگاه و انبار.
۲۰- واحد تجاری فوق باید کاملا مجزا بوده و از مواد غیر قابل اشتعال در آن استفاده شده باشد و با دیوارهای حداقل ۳۰ سانتیمتر و با نازک کاری های غیر قابل اشتعال تزیین شده باشد و در صورت مشترک بودن فروشگاه یا انبار احداث در فلزی بدون شیشه خور الزامی است.
۲۱- در نظر گرفتن یک سوم فضای آزاد برای اینگونه کاربری ها .
۲۲- در نظر گرفتن راه های خروجی و اضطراری برای انبار اینگونه کاربری ها و استفاده از در نفررو روی در فلزی انبار.
۲۳-نصب یک دستگاه خاموش کننده دی اکسید کربن (جنب هر یک از تابلوهای برق.
۲۴- نصب یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز مانو متردار ۶ کیلو گرمی (تعداد و محل نصب خاموش کننده ها طبق نظریه کارشناس آتش نشانی می باشد)
۲۵- اجرای رایزر آب آتش نشانی همراه با نصب جعبه های مخزن آب ذخیره و الکتروپمپ که بتواند حداقل ۳ اتمسفر فشار آب را در سر نازل های آب آتش نشانی تامین کند.دستورالعمل اجراء تعداد جعبه های محل نصب و ظرفیت مخزن آب به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.)
۲۶- طراحی و اجرای سیستم اعلام کننده حریق اتوماتیک مجهز به تلفن خودکار و از نوع جنرال برای هر قسمت (دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.) ضروریست طراحی نقشه های سیستم اعلام حریق قبل از اجرا به تایید کارشناس واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی برسد.
۲۷- طراحی و اجرای سیستم آب فشان (اسپرینکلر) از نوع مناسب مطابق استانداردهای بین المللی، (دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.) ضروریست در طرح نوع سیستم و منابع تأمین آب (آب شهر و منبع ذخیره) پیش بینی و محاسبات هیدرولیکی در زمینه تأمین فشار آبدهی و شعاع پوشش مناسب هدها مد نظر قرار گیرد و قبل از هر گونه اقدام طرح مذکور به تاییدیه سازمان آتش نشانی برسد.
۲۸- نصب تابلو شماره ۱۲۵ تلفن آتش نشانی بصورتی که قابل رؤیت و در دید عموم باشد.حصول ساختار ایمنی نسبی و مطلوب و ارائه تاییدیه ایمنی مستلزم اجرای کامل مفاد دستورالعمل ایمنی بر اساس نظریات کارشناسان سازمان آتش نشانی که پس از بازدید از مکان، ارائه گردید امکان پذیر خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.