بیمه ها و آتش سوزی
بیمه ها و آتش سوزی
آتشی که در بیمه آتش سوزی مد نظر می باشد ، نوعی از سوختن است که در آن بر اثر شدت اکسیداسیون شعله بوجود می آید . برای سوختن ، اجتماع سه عامل اکسیژن ، ماده سوختنی و حرارت ضروری است و در صورت قطع هر یک از سه عامل واکنش خاتمه می یابد . آتش سوزی هنگامی مصداق پیدا می کند که سوختن بطور ناخواسته در محلی نامناسب اتفاق بیفتد و یا شعله کنترل شده در اثر خارج شدن از حریم امن خود به اشیاء مجاور سرایت نموده و با بر جای گذاشتن آثار سوختگی ، ایجاد خسارت نماید . چنانچه شیئی تحت پوشش بیمه بوده است و جبران خسارت وارد به آن در تعهد بیمه گر باشد ، درون اجاق ، شومینه و یا … بیفتد و از بین برود ، خسارت وارده به آن قابل جبران نیست چرا که آتش از منبع حرارتی خود خارج نشده است ، بلکه جسم به درون جایگاه آتش افتاده است . آتش سوزی هنگامی رخ میدهد که در آنجا ماده سوختنی وجود داشته باشد همچنین اکسیژن وجــــود داشته باشد و شرایط مناسب سوختن مهیا باشد تا با یک جرقه آتشسوزی شروع شود . جرقه ناشی از اصطکاک دستگاهها ، برخورد سیمهای برق ، اگزوز اتومبیلها – دودکش ها درمنازل و کارخانجات که اگر تمییز نباشد موجب انفجار میشوند و حرارت درجاهائی که اشیـاء سریع الاشتعال مثل بنزین ، تینر ، کپسول گاز نگهداری میشــود . باعث ایجاد آتش سوزی میشود و از ترکیب هر شی ء با اکسیژن یا به عبارت دیگر ترکیب اکسیژن با فلزات نیز نوعی از سوختن میباشد . سوختن ممکن است تند و سریع و همراه با شعله باشد یا کند نامرئی یعنی بدون شعله انجام شود. آتش سوزی خطر بالقوه ای است که همواره انسان و فعالیتهای او را تهدید می کند ، با این تفاوت که در عصر امروز بیش از پیش بر شدت و ویرانگری آن افزوده شده است . با توجه به مطرح بودن آتش بعنوان عاملی ویران کننده و از بین برنده لزوم استفاده و توجه به شاخه ای از بیمه که طی آن بتوان اموال را در مقابل این خطر بالقوه بیمه نمود ، به شدت احساس می شود .
آتش سوزی به دو طریق ایجاد میگردد.
- ازیک منبع غیر قابل کنترل سرچشمه گرفته ماننده آتش سوزی ناشی از انفجار یک مخزن گاز
- منبع حرارتی معین کنترل شده ای را ترک نموده و یا نیروی حرارتی خود گسترش و توسعه یافته باشد ( آتش خسارت زننده ) مانند آتش سوزی از یک منبع تولید انرژی گرمایی ایجاد شود را کنترل شده
آتش سوزی هنگامی در بیمه مصداق پیدا میکند که سوختن به طور ناخواسته در محل نامناسب اتفاق بیفتد و یا شعله کنترل شده در اثر خارج شدن از حریم امن خود به اشیاء مجاور سرایت نموده و یا برجای گذاردن آثار سوختگی ایجاد خسارت نماید.
تعهد بیمه گر جبران آن دسته از خسارات آتش سوزی است که به آتش وحشی و یا آتش خسارت زننده اطلاق میگردد.
فوائد بیمه های آتش سوزی
- نقش موثری در حفظ و حراست ثروت و دارائیهای ملی دارد.
- در خدمت اقتصاد و سرمایه گذاران است تا با خیالی آسوده فعالیت نمایند.
- خسارت آتش سوزی را سرشکن میکند ، نه تنها در سطح ملی بلکه با استفاده از مکانیزم بیمه اتکایی ، ریسک در سطح جاننی توزیع میگردد
- موجب می شود که احتمال تحقق خطر کاهش یابد ، برای اینکه بیمه گر، بیمه گذار را وارد می نماید تا اقدامات ایمنی و پیشگیری از تحقق خطر را جدی بگیرد.
- جلوگیری از بیکاری کارگان و کارکنان بیمه گذار
- تجدید بنای ساختمان مسکونی ، تجاری ، صنعتی را فراهم می آورد.
- کمک به ملی اقتصاد در جهت حفظ تراز پرداخت های ارزی کشور با استفاده از پوشش بیمه اتکائی خارجی
- کمک به تولید کنندگان در ایفای تعهدات به موقع خود.
گردآورنده : مژگان کامیاب
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.