خطرات پشت میزنشینی
خطرات پشت میزنشینی
گردن درد
ساعت ھا خیره شدن بھ صفحھ نمایش یکی از مھمترین دلایل گردن درد مزمن است؛ این موضوع زمانی حادتر می شود کھ صفحھ نمایش بھ طور مستقیم مقابل چشم قرار نداشتھ باشد و مجبور بھ خم کردن گردن باشید. نگھ داشتن گوشی تلفن توسط گردن و شانھ یکی دیگر از دلایل آسیب بھ گردن و ستون فقرات است. برای حل این مشکل در ابتدا باید صفحھ نمایش را مستقیما مقابل چشمان قرار داد و پس از یک ساعت نشستن، ١٠ دقیقھ استراحت کرد و گردن را در حالت آرامش قرار داد. انجام نرمش ھای مناسب گردن و ستون فقرات ضروری است .
کمردرد
یکی از مھمترین آسیبھای پشتمیزنشینی ضعفھای عضلانی ماھیچھھاست کھ با گذشت زمان بھ کمردردھای دردناک و مزمن و درد گردن و شانھھا منجر میشود. حتی عادت بد نشستن پشت میز باعث میشود تا مدام احساس قلنج کنید و شکستن قلنج کمر و گردن گاھی اوقات آسیبھای شدید اسکلتی را در پی دارد.
ایجاد لخته خون
نشستن طولانی مدت یکی از مھمترین دلایل ایجاد لختھ خون و ترومبوز وریدی است. این لختھ می تواند بھ سمت ریھ، قلب و مغز سفر کند و منجر بھ مرگ شود. نشستن بیش از ٩٠ دقیقھ سبب می شود جریان خون پشت زانو ھا بھ میزان ۵٠ درصد کاھش می یابد و این عامل شانس ایجاد لختھ را افزایش می دھد. این حالت در پروازھای ھوایی طولانی مدت ھم وجود دارد. تنھا راه حل این مشکل، ایستادن و راه رفتن بھ مدت ١٠ دقیقھ، پس از ھر ساعت نشستن است.
از طرفی نشستن طولانی مدت سبب سفت شدن و آسیب بھ مھره ھای کمر می شود. دیسک ھای سخت موجود بین مھره ھا، شبیھ اسفنج ھستند و مدام جریان خون تازه را جذب می کنند؛ ولی دیسک ھا پس از نشستن طولانی مدت، این عملکرد را از دست می دھند و سخت و آسیب پذیر می شوند. آسیب بھ تاندون ھا از دیگر عوارض نشستن طولانی مدت است.
چاقی
افزایش فشارخون، کلسترول، بیماری ھای قلبی و دیابت، از مھمترین عوارض چاقی و اضافھ وزن ھستند کھ در نتیجھ بی تحرکی بوجود می آیند.
از ھموروئید تا پوکی استخوان و سرطان
کم نیستند افراد پشت میزنشینی کھ از بیماری ھموروئید (بواسیر) رنج میبرند و برای رفع آن مدام از پمادھای مخصوص استفاده میکنند، در حالی کھ مشکل از جای دیگری آب میخورد و تنھا با افزایش فعالیت بدنی میتوان برای ھمیشھ از شر ھموروئید و درد و سوزش ناشی از آن خلاص شد. حتی این پشتمیزنشینی برای خانمھا ھم عواقب خوبی ندارد، چرا کھ بھ گفتھ برخی از پژوھشگران، بھ ازای ھر سال پشت میزنشینی و بیتحرکی، یک درصد از بافت تودهھای استخوانی از بین میرود و این بھ معنی شروع بیماری پوکی استخوان است.
در این میان ثابت شده است خانمھای چاق پشت میزنشین بیش از افرادی کھ اندام متناسبی دارند و پرتحرک ھستند در معرض سرطان پستان، رحم، تخمدان و کیسھ صفرا قرار دارند. البتھ باید گفت بیتحرکی در آقایان ھم ابتلا بھ سرطانھای کولون، رکتوم و حتی سرطان پروستات را افزایش میدھد.
سندرم تونل کارپال
سندرم تونل کارپال (CTS (یک اختلال مربوط بھ اعصاب است کھ بیشتر در کارمندان و افرادی کھ برای ساعت ھای طولانی پشت میز می نشینند و با کامپیوتر کار می کنند دیده می شود .
سندرم بینایی کامپیوتر
یک مشکل شایع برای کسانی است کھ تمام روز را صرف کار بر روی کامپیوتر می کنند .
منبع:
مجله پزشکی دکترسلام
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.