نکات قابل توجه به هنگام ورود به صحنه حوادث در عملیات نجات
نکات قابل توجه به هنگام ورود به صحنه حوادث در عملیات نجات
شناخت حادثه ساز
چنانچه حادثه سازها برای آتشنشانان و نجاتگران شناخته شده باشند روشهـای دسـتیابی به یک تکنیک برتر و موثر تر در عملیات نجات و امداد را امکان پذیر میسـازد . بـرای مثـال، چنانچه آسانسوری پاراشوت کرده باشد و نجاتدهنده بدون علم به سیستم ترمز اضطراری و وضعیت آسانسور، اقدام به آزاد سازی ترمز هـا نمایـد و علـت پاراشـوت هـم در اثـر پـارگی کابلها باشد، علاوه براینکه عملیات نجات انجام نمیپذیرد، بلکه میتوانـد منجـر بـه مـرگ محبوسین و احتمالاً خود ناجی نیز گردد . لذا میبایـد ابتـدا مکـانیزم، حالـت هـای فیزیکـی معمول، طرز عمل و استفاده صحیح اجزای حادثهساز به همراه ایمنی هـا هی بـکـار رفتـه در حادثه سازها را خوب شناخت و سپس اقدام به دسترسی و رهاسازی نمود.
شناخت علل به وجود آمدن سوانح و حوادث
معمولاً عدم اجرای اصول ایمنی، ۸۸ % حوادث را موجب میشود، شرایط نامساعد فیزیکی و محیطی (از قبیل نور، سرما، گرما و…)، ۱۰ %و همچنین عوامل طبیعی از جمله سیل، زلزله، طوفان و… ، ۲ %حوادث را تشکیل میدهند . در نتیجه اطلاع از اصول ایمنی در هر زمینهای که با آن در تماس و درگیر میباشیم، لازم و ضروری است و در غیـراینصـورت امکـان دارد خود ناجی نیز به هنگام عملیات دچار حادثه گردیده و کار را دشوارتر سازد.
شناخت تکنیک عملیات نجات
دستیابی سریع در راستای عملیات نجات و امداد یکی از مسائل مهم است که چنانچه قـبلاً بررسی شده و آموزشهای لازم انجام گرفته باشد، از دوباره کـاری و اتـلاف وقـت جلـوگیری میگردد که این نکته یکی از عوامل مهم موفقیت در صحنه حادثه به شمار میرود.
دستورات ایمنی
با توجه به موارد ذکر شده، نجاتگر به منظور پیشگیری و کاهش آمار حوادث میباید نکـاتی را در قالب دستور کار به دیگران متذکر گردد که ضـمن اینکـه از وقـوع حـوادث جلـوگیری کرده، در هنگام عملیات و پس از خاتمه عملیات نیز در زمان ترک محل حادثـه بـه منظـور جلوگیری ازایجاد حادثه مضاعف و صدمه رسیدن به ساکنین و کنجکاوان در محل دستورات ایمنی لازم ارائه گردد.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.