آسانسورهای نسل جدید
آسانسورهای نسل جدید
با توجه به رشد روزافزون تکنولوژی که در راستای ارتقا سطح رفاهی جامعه می باشد، پیوسته شاهد پدیده های نوظهوری هستیم که از ای ن نوع، نسل جدیدی از آسانسورها را می توان نام برد.
آسانسورهایی که به مقدار بسیار زیادی از نظر مصرف انرژی صرفه جویی کرده و فضای کمتری را نسبت به آسانسورهای قبلی اشغال می نمایند. این آسانسورهای نسل جدید به MRL یا گیرلس ( GRL) معروف هستند.
MRL از نوعی هستند که اتاقک آسانسور حذف گردیده و بر عکس مد ل های سابق بدون گیربکس می باشند. به جای گیربکس که نقش تبدیل سرعت به قدرت را عهده دار است، موتور اصلی از جعبه ای به نام V.V.V.F (تری وی اف )تغذیه می کند. به این ترتیب که با تغییر ولتاژ و فرکانس، تعداد دور زدن های فولی اصلی با توجه به نیاز تغییر میکند و از طرفی کابل کشی ها به صورتی انجام پذیرفته که از قوانین قرقره ها سود جسته و نیروی کمتری برای جابجایی کابین به موتور وارد می شود (کشش های فیثاغورثی).
در این نوع آسانسور ها، به جای اینکه موتور در موتور خانه نصب گردد ، موتور بدون گیربکسی یا در بین ستون های دیواره چاهک در قسمت پایین و یا بالاترین قسمت دیواره چاهک روی ستون کشی آخرین طبقه نصب می شود و با سیستم کابل کشی خاصی مابین وزنه تعادل، کابین و موتورخانه اعمال نیرو انجام می شود و نوع چرخش موتور با توجه به نیاز، با تغییرات ولتاژ و فرکانس ارسالی تغییر می کند. این امر توسط ۳V.F که با تابلو آسانسور مرتبط است به وجود می آید.
چنانچه بخواهیم ترمز این موتورها را آزاد کنیم، توسط اهرمی سیمی که شبیه اهرم ترمز دوچرخه است و معمولاً در کنار تابلوی اصلی قرار دارد این امر انجام می شود. لازم به ذکر است که تمامی مراحل آزادسازی افرادی که در داخل کابین محبوس شده اند، همانند آسانسورهای نسل قدیم به انجام می رسد و تنها تفاوت آن در نحوه دسترسی به ترمز آسانسور است که توسط آن اهرم سیمی امکان پذیر می باشد. برای چرخاندن فولی اصلی (البته بعد از قطع برق) یک فولی فرعی در نظر گرفته شده که توسط شفتی به داخل فولی اصلی وارد گردیده است و امکان چرخاندن آن را به وجود می آورد.
در صورت پاراشوت کردن این سیستم، آسانسور دارای سیستم بلاک اوت ۱ یا جعبه سیاهی است که همیشه مقداری برق ذخیره در آن جهت آزاد سازی از پاراشوت وجود دارد و با رویز کردن دستگاه و استفاده از کنتاکتورهای بالا و پایین می توان سیستم را از پاراشوت خارج کرد و در صورت نیاز می توان به شکل کاملاً مکانیکی با استفاده از یک تیفور و سیم بکسل کابین را بالا کشیده و از پاراشوت آزاد نمود.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.