حمل مصدوم تکیه گاهی یا عصایی
حمل مصدوم تکیه گاهی یا عصایی
چنانچه مصدوم به هوش بوده و تا حدودی قادر بـه حرکـت کـردن اسـت و از عـدم وجـود جراحات متعدد و جدی در بدن وی مطمئن شدید، به طوری که در ضـمن حرکـت امکـان بدتر شدن و وخامت حال مصدوم نباشد، میتوان با حالت تکیهگاه قرار دادن خود به عنـوان عصا به حرکت مصدوم کمک نمود .این کار با دو روش یک نفره و دو نفره قابل اجرا میباشد.
الف) روش حمل یک نفره تکیهگاهی
دراین روش که توسط یک نفر انجام میگیرد، بازوی سالم مصدوم را روی شانه و پشـت گردن خود قرار داده و حمل کننده، مچ دست مجروح را از پشت گردن خود عبور میدهد و در حرکت کردن به مجروح کمک میکند.
دراین حالت مصدوم قادر به حرکت بوده و صدمه جدی و چندانی ندیده است.
ب ) روش حمل دو نفره تکیه گاهی
دراین نوع حمل حمایتی که توسط دو نفر انجام میگیرد، روش کار همانند یک نفر بوده، با تفاوت اینکه هر دو دست خود را از روی شانه و دور گردن هر کمک دهنده عبـور مـیدهـد (در تمرینات ایستگاهی این روش میتوان تمام وزن بدن مصدوم را توسط کمک دهنـدگان حمل نمود .) همچنین میتوان با روش ساختن صندلی بـا چهـار مـچ، یـک صـندلی جهـت نشستن مصدوم آماده کرد که پس از نشستن مصدوم روی چهار مچ، دو دسـت خـود را دور گردن کمکدهندگان قرار دهد و حرکت آغاز گردد.
روش ساختن صندلی چهار مچ که توسط دو نفر میباشد، به این صورت است کـه مـچهـای یکدیگر را به تناوب از رو میگیرند . شکل ۹-۶ روش ساختن صندلی را نشان میدهد.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.