روشهای استقرار (برپایی) و جمع آوری
روشهای استقرار (برپایی) و جمع آوری
علم کردن نردبان از قسمت پهنای آن و عمود بر ساختمان (بصورت دونفره):
پس از رسیدن حمل کنندگان نردبان به ساختمان مورد نظر، فرمانده نردبان زیر پنجره ای که قرار است نردبان در آنجا مورد استفاده قرار گیرد فرمان توقف صـادر مـی نمایـد و دو نفـر جهت سرعت بخشیدن به عملیات بخش پهنتر نردبان را بطرف بالا قرار می دهند. در ایـن زمان میخ نردبان روی زمین قرار می گیرد اما شخصی که سر نردبان را در دست دارد نبایـد سر نردبان را روی زمین قرار دهد بلکه بطرف بالا هدایت کند.
ـ فرمانده نردبان روی پله اول رو به نردبان می نـشیند و پلـه روبـروی خـود را در حالـت نشسته محکم می گیرد.
ـ بطور همزمان نفر دیگر زیر پله های نردبان رفته و بدون وقفه دست به دست زیر پلههای نردبان جلو رفته، تا نردبان به حالت عمود قرار گیرد.
سپس هرکدام باید پای راست خود را به پاشنه نردبان محکم بچسباند (یا پای چپ) .
ـ در حالیکه نفر کمک نردبان، ستونهای نردبان را با دست نگه می دارد فرمانده نردبان گـره طناب را بازکرده و اقدام به کشیدن طناب می نمایـد تـا گیـره هـا خـلاص شـده و نردبـان بصورت کشویی بالا رود.
ـ وقتی که نردبان با قرار گرفتن گیره ها روی پله مناسب تا ارتفاع مورد نظر افـزایش طـول یافت دو نفر به آرامی نردبان را به ساختمان تکیه می دهند، سپس ستونهای نردبان را گرفته وکمی از زمین بلند نموده و تا نقطه ای که توسط فرمانـده بعنـوان ( فاصـله پـای نردبـان ) تعیین می شود حرکت دهند ( با فرمان پاشنه تو و یا پاشنه بیرون ) .
ـ پس از تعیین فاصله پای نردبان، وظیفه فرمانده نردبان است کـه از زاویـه صـحیح نـصب نردبان و کج نبودن آن اطمینان حاصل نماید و در این هنگام اقدام به بستن طناب نردبان بـه پله مقابل می نماید.
علم کردن نردبان از قسمت پهنای آن و موازی با ساختمان:
این روش معمولاً در کوچه های کم عرض و باریک یاجاهایی که شرایط حمل طوری است که به علت ایجاد گودال، اختلاف سطح و غیره آتش نـشانان نتواننـد از روش عمـود بـرای علم کردن نردبان استفاده نمایند کاربرد دارد.
در این روش فرمانده نردبان که پاشنه نردبان را حمـل مـی کنـد در جلـو حرکـت کـرده و هنگامی که به زیر پنجره مورد نظر می رسد فرمان توقف صادر نمـوده، آنگـاه فاصـله پـای نردبان را تعیین و پاشنه نردبان را در محل مذکور قرار می دهد. سپس روی پلـه اول پاشـنه نردبان نشسته، تا نفر دیگر اقدام به عمود کردن نردبان نماید. پس ازعمود شدن نردبان آن را روی یکی از ستونهایش می گردانند تا در وضعیت مناسب کار قرار گیرد؛ بطوری که پهنای نردبان رو به طرف ساختمان قرار گیرد. پس از اینکار، مراحل افزایش طول نردبان و استقرار آن انجام می شود.
علم کردن نردبان از قسمت ستون آن:
نفری که پاشنه نردبان در دست اوست ( فرمانده نردبان ) مسئول است که محل کـج شـدن نردبان جهت علم شدن را تعیین کند (فاصله پایه نردبان و همچنین او تعیـین مـی کنـد کـه نردبان موازی یا عمود بر ساختمان علم شود).
مراحل انجام کار در این روش به قرار زیر است:
ـ فرمانده نردبان پای راست خود را بدون پیچ خوردگی روی پایه ای از پاشنه نردبان که بـا زمین در تماس است قرار می دهد و با دست هایش ستون رویی نردبان را محکم گرفته، آن را بطرف بالا می کشد. پای دیگرش بایستی کامل بـه عقـب بـاز شـود بطـوری کـه تعـادل سنگینی بدنش حفظ شود.
ـ نفر دیگر زیر ستون تحتانی نردبان با بلند کردن بازوهایش حرکت مـی کنـد و دسـت بـه دست زیر ستون نردبان بسوی نفر دیگر جلو می رود تا وقتی که نردبـان بـه حالـت عمـود برسد. سپس مراحل بعد را انجـام مـی دهنـد. در کلیـه مـوارد بـرای جمـع کـردن نردبـان بطور معکوس عمل می نماییم.
نام جزوه : نردبان دستی
تدوین: ناصر غفوری – رضا معصومیان
آماده سازی و نظارت بر تهیه : ناصر غفوری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.