روشهای عملیات بر روی نردبان دستی
روشهای عملیات بر روی نردبان دستی :
معمولا در حریق ها و حوادث استفاده از نردبان دستی لازم می گردد . بنابراین آتش نشانان بایستی عملیات هایی را که با نردبان دستی می توانند انجام دهند بخوبی فرا گیرند و با تمرین و ممارست بر توانایی های خود بیفزایند تا در صحنه عملیات واقعی در تا ریکی، نور کم، یا تحت تأثیر نور چراغ گردان خودروها و حالت استرس کاری بتوانند عملیاتی کاملا ایمن و موفق انجام دهند.
عملیات بالا رفتن از نردبان:
آتش نشانان باید هنگامی اقدام به بالا رفتن از نردبان نمایند که از زاویه صحیح استقرار آن مطمئن باشند. تمرینات بالا رفتن از نردبان ابتدا بایستی به آرامی و موزون انجام شود.
آتش نشانان هنگامی بطور صحیح از نردبان بالا می روند که نوسان آن به حداقل برسد؛ برای دسترسی به این امر، بالا رونده از نردبان باید دست راست و پای راست یا دست چپ و پای چپ خود در هنگام بالا رفتن، توأم با هم استفاده نماید.
بالا رونده از نردبان بایستی پله مناسب روبروی خود را برای بالا رفتن با دست محکم بگیرد به صورتی که کف دست او رو به پایین باشد و انگشت شست وی به زیر پله های نردبان برگردانده شود. عامل اصلی صعود از نردبان بایستی در اثر هل دادن ماهیچه های پا و نه از طریق کشیدن ماهیچه های بازو باشد ( از ماهیچه های بازوی دست نیرو نگرفته، بلکه از ماهیچه های پا استفاده شود ).
بالا رونده از نردبان بایستی پای راست و دست راست خود را با هم بالا ببرد و پله بالاتر را بگیرد و سپس همین عمل را با دست چپ و پای چپ خ ود انجام دهد . در ضمن بازوی دست خود را کاملا باز و مستقیم نگه دارد و بدن خود را کمی از نردبان جدا نگه دارد تا بدنش بر نردبان عمود گردد . اگر استقرار نردبان با زاویه ای بیشتر از ٧۵ درجه باشد به منظور جلوگیری از جدا شدن نردبان از ساختمان نبایستی خود را از نر دبان زیاد دور نگه دارد و بالعکس، اگر نردبان دارای زاویه ای کمتر از ٧۵ درجه است زانوها و بازوهای خود را خم نموده و با مراقبت کامل عمل بالا رفتن را انجام دهد تا باعث غلتیدن ( سُر خوردن ) نردبان نگردد.
نکته :
چنانچه محل استقرار سر نردبان روی یک پنجره عریض ی ا دریچه ورودی است آتش نشانان باید نردبان را به یک سمت پنجره یا دریچه تکیه دهند و در حدود سه پله از نردبان در بالای پنجره قرار گیرد . این عمل باعث می شود که جای کافی برای ورود و خروج به پنجره یا دریچه تأمین شود و دستگیره ای مناسب برای نفراتی که عمل یات حمل مصدوم بر روی نردبان و یا قصد ورود به ساختمان را دارند فراهم گردد . همچنین محل عبور امنی برای گذراندن لوله های آب تأمین شود تا تراشه های شیشه باعث بریدگی یا سوراخ شدن لوله نگردد .
در صورتی که عرض درچه یا پنجره کم باشد آتش نشانان بایستی نردبان را زیر د ریچه و یا در یک سمت آن زیر دریچه قرار دهند تا جای کافی جهت ورود و خروج به پنجره یا دریچه را داشته باشند . هنگامی که یک آتش نشان روی نردبان قرار می گیرد تا از آن بالا رود نفر دیگری باید در پاشنه نردبان از نردبان مراقبت نماید، در واقع نفر کمک بایستی یک پای خو د را روی اولین پله نردبان قرار داده و پای دیگرش را بر روی زمین محکم نموده و دو ستون نردبان را با دست هایش محکم فشار دهد ( نگه دارد ) تا نوسان نردبان به حداقل برسد و ایمنی نفر بالارونده از نظر سُر خوردن نردبان تأمین شود.
نام جزوه : نردبان دستی
تدوین: ناصر غفوری – رضا معصومیان
آماده سازی و نظارت بر تهیه : ناصر غفوری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.