توانایی عملیات با نردبان دستی
توانایی عملیات با نردبان دستی
عملیات با نردبان در شرایط مختلف ( دسترسی، پل، حمایت):
از نردبان در حوادث مختف نیز می توان استفاده ک رد. بطور کلی اگر مقدار توانایی و حداکثر و حداقل توان نردبان را بدان ید می توانید در عملیاتهای مختلف از آن بهره گرفته، بطوری که در عملیات دسترسی برای رسیدن به مکانهایی که چه از حیث ارتفاع یا در گودی ها قابل دسترسی نیست و یا بالای شیروانی ها یا بعضی از فرور فتگی ها مانند دره و غیره، بهترین استفاده را نمود.
کاربرد دیگر نردبان دستی ایجاد پل بین دو محل، چه در ارتفاع و چه در سطح و یا در چاه هایی که ریزش دارند می باشد . بخصوص دهانه چاه های آشپزخانه که فروکش می کند ؛ به منظور ایجاد محیطی امن برای آتش نشانا ن که در حال عملیات هستند و یا ایجاد کارگاه مناسب جهت پایین آمدن یا بالا رفتن و غیره می تواند کاربرد داشته باشد.
در خصوص حمایت نیز می توان به این نکات توجه کرد که در مواردی که ساختمانها در حال ریزش می باشند قرار دادن نردبان زیر ستونها و دیوارها و یا سقفها می تواند کمک قابل توجهی بنماید.
جمع آوری و نصب روی خودرو:
نردبانی که به دیوار یا پنجره تکیه داشته را جدا کرده و بصورت عمود قرار داده ، سپس هر دو نفر با گودی پای راست (یا چپ ) خود پایه های نردبان را محکم گرفته ، روبروی هم از دو طرف، نردبان را مهار می نمای ند. به دستور فرمانده نردبان ، طناب را باز نموده و با بالا بردن مقداری از نردبان توسط طناب، نفر کمک نردبان قلابها را آزاد کرده و شروع به پایین آوردن قسمت متحرک نردبان می نماید تا بطور کامل جمع گردد.
سپس نردبان را با طناب اضافی بصورت مناسب بسته و یک نفر روی پله اول نشسته ، پله دیگر نردبان را گرفته و نفر دیگر شروع به عقب رفتن نموده ، بطوری که دست به دست پله ها را رفته تا به ابتدای نردبان برسد .
البته در این حالت به تذکرات و هشدارهای نفری که پشت سر او را می بیند توجه نموده، تا دچار حادثه نگردد . در ادامه نرد بان را روی زمین قرار می دهند (بطرف پهنای آن و با شماره)، بطوری که نردبان را روی پهلو نگه داشته و بعد با فرمان فرمانده، نردبان را تا پهلو نگه داشته و دست راست را داخل نردبان می برند، سپس پله دوم و یکی مانده به آخر را گرفته و بطرف ماشین حرکت می کنند.
برای استقرار آن روی خودرو، وقتی نردبان به نزدیکی خودرو رسید، هر دو نفر دستها را از داخل نردبان بیرون آورده و نفری که باید نردبان را گرفته، دو ستون را در دو دست خود قرار می دهد و نفر دیگر نیز نردبان را گرفته و بطرف بالای خودرو هدایت می کند . سپس با حرکت و عوض کردن دست، پله به پله حرکت می کند تا سرنردبان روی خودرو برسد، بعد از این مرحله ، خود شخص نردبان را رها کرده ، از پله خودرو بالا رفته و با دست و کمک نفر دیگر ، نردبان را بطرف محل استقرار روی خودرو می کشد . سپس با بست های موجود نردبان را محکم می بندد.
نام جزوه : نردبان دستی
تدوین: ناصر غفوری – رضا معصومیان
آماده سازی و نظارت بر تهیه : ناصر غفوری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.