حمل های دو نفره مصدوم
حملهای دو نفره مصدوم
حملهای دو نفره به طریقه های مختلفی انجام میگیرد کـه چنـد نمونـه آن بـه شـرح زیـر میباشد:
الف) حمل نشستنی دو نفره
این نوع حمل شامل ساخت یک نشیمنگاه راحت با چفت شدن یک دست در زیـر و دسـت دیگر در پشت میباشد. روش کار بهاین ترتیب است که در نزدیکی باسن مصدوم زانو زده و به آرا می وی را به حالت نشسته در میآوریم . یکی از دست هـای خـود را بـه دسـت کمـک دهنده دیگر، در پشت وی قلاب کرده، تا به صورت تکیه گاه درآید . سپس دستان دیگر خود را از زیر ران او عبور داده تا از زیر از ناحیه مچ به یکدیگر قفل شـود و بعـد بـه ترتیبـی کـه تعادل وی به هم نخورد به آرامی و همزمان شروع به بلند کردن مصدوم کرده و با جایگزین کردن صحیح مصدوم روی دست، وضعیت مطمئن و مناسبی برای حرکت ب هوجود میآوریم.
چنانچه مصدوم به هوش باشد، میتوان نخست با درست کردن صندلی طبق شکلهـای زیر مصدوم را سوار کرده و حرکت داد که دراین شرایط مصدوم بـا انـداختن دسـت بـه دور گردن حملکنندگان به حرکت مطمئن و با اطمینان کمک مینماید.
ب) حمل زنبهای
به منظور اجرای ای ،ن نوع حمل چنانچه مصدوم در وضعیتی است کـه مـیتوانـد بـه پشـت بخوابد (جراحتی در پاها و ستون مهره ندارد)، او را به پشت با پاهای باز خوابانیده و یک نفر در پشت فرد آسیب دیده و دیگری در وسط پای او قرار میگیرد . سپس مصدوم را به حالت نشسته در آورده و نفر پشتی دستهایش را از زیر بغل فرد آسیب دیده رد کـرده و در جلـو سینه به هم قلاب میکند. نفر دوم پشت به نفر اول، دسـتهـا را از قسـمت خـارج بـه زیـر زانوهای مصدوم برده و هر دو با هم بر میخیزند و به طرف جلو حرکت میکنند.
ج) حمل دو نفره با صندلی
برای انجام این کار وجود یک صندلی و دو نفر کافی است . روش کار به این ترتیب است که نفرات حمل کننده ابتدا یا مصـدوم را روی صـندلی گـذارده و یـا صـندلی را بـه زیـر او میلغزانند. سپس یکی جلو و دیگـری عقـب صـندلی را بـه راحتـی مـیگیرنـد و بـا دادن کمیشیب به عقب با هماهنگی یکدیگر، صندلی را از زمین بلند کرده و حرکت میکنند.
عنوان : اصول و مبانی عملیات امداد و نجات
مولف : فرامرز فرج
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.