راهکارهای ایمنی صنف فروشندگان و شارز کنندگان سیلندر های خاموش کننده آتش نشانی و خدمات مربوطه
راهکارهای ایمنی صنف فروشندگان و شارز کنندگان سیلندر های خاموش کننده آتش نشانی و خدمات مربوطه
توصیه های ایمنی جهت شارژ خاموش کننده های دستی آتش نشانی
به زبان ساده اگر بخواهیم تعریف جامعی از سیلندر های خاموش کننده آتش نشانی ارائه دهیم، می توان گفت سیلندر خاموش کننده وسیله ای است که در هنگام بروز حریق با پاشش محتویات داخل آن بر روی حریق می توان اقدام به خاموش کردن آتش نمود. بنا به این مردم با اعتماد به عملکرد مطلوب یک خاموش کننده در هنگام بروز حریق و حادثه اقدام به نصب آن در محلهای از پیش تعیین شده می نمایند. منشا این اعتماد مردمی به تولید کنندگان و شارژ کنندگان سیلندرهای خاموش کننده که عهده دار تضمین این تعریف هستند می باشد. بدیهی است شارژکنندگان باید خودشان را مسئول عواقب ناگواری که ممکن است به علت عدم کارایی مطلوب یک خاموش کننده در مواقع بروز حریق که جان و مال فرد یا افراد آسیب دیده را تهدید می کند بدانند و بر این باور باشند که کارآیی مطلوب یک خاموش کننده در هنگام بروز آتش سوزی برای شخص آسیب دیده به منزله سرم به شخص بیمار در حال مرگ است و فرشته نجات فردی است که در محاصره آتش قرار گرفته است.
متأسفانه بعضا شاهد گزارشات موثق و تماس های تلفنی شهروندان به سازمان آتش نشانی مبنی بر مراجعه افراد ذیصلاح و غیر مسئول به اماکن مختلف مسکونی، تجاری، مراکز صنعتی و غیره جهت جمع آوری سلیندرهای خاموش کننده آتش نشانی، جهت شارژ و همچنین شکایاتی از قبیل غیر قابل کنترل بودن سیلندر در هنگام استفاده، نامطلوب بودن محتویات داخل سیلندر و مخلوط شدن پودر با مایعات قابل اشتعال، کم بودن محتویات داخل سیلندر با توجه به مقدار ظرفیت گنجایش استاندارد سیلندر، عدم کارایی مطلوب متعلقات آن بعد از شارژ و موارد مشابه هستیم که این افراد با معرفی خود به عنوان کارمند سازمان آتش نشانی مبادرت به جمع آوری سیلندرهای خاموش کننده می نمایند و چه بسا که هرگز برگشتی برای تحویل مجدد آن به صاحبانش انجام نگیرد.
سازمانهای آتش نشانی سراسر کشور به عنوان متولی ایمن سازی شهر، عمل شارژ هیچ نوع از انواع خاموش کننده ها را در سطح شهر (به غیر از مصارف داخلی ایستگاه های سازمان انجام نداده و در این زمینه هیچ شرکت یا فروشگاهی را با نام و نشان مشخص معرفی نمی کند.) و افرادی که اقدام به جمع آوری سیلندرهای خاموش کننده جهت شارژ می نمایند هیچ ربطی به سازمان آتش نشانی ندارند.
لذا توصیه می شود به منظور حصول اطمینان از کارکرد مطلوب خاموش کننده ها جهت شارژ به شارژ کنندگان موارد ذیل مد نظر قرار گیرد:
* عدم تحویل سیلندرهای خاموش کننده به اشخاص ناشناخته جهت شارژ.
* درخواست ارائه کارت شرکت یا فروشگاه از ویزیتورهای مراجعه کننده و تماس تلفنی با فروشگاه مورد نظر قبل از تحویل خاموش کننده به ویزیتور.
* اطمینان از تست ۲۴ ساعته خاموش کننده در کارگاه و مشاهده متعلقات آن. پمپ بودن. نصب کارت تاریخ شروع شارژ و تاریخ پایان شارژ بر روی خاموش کننده در هنگام تحویل در اطمینان کامل از کارایی مطلوب متعلقات آن.
راهنمایی از کارشناسان سازمان آتش نشانی جهت تعیین نوع خاموش کننده مورد نیاز محل نصب و طرز استفاده آن.
* جهت اطلاع و آگاهی از محل فروشگاه ها و کارگاه های شارژ با اتحادیه مربوطه تماس حاصل فرمایید.
هرگونه موارد مشکوک و محل های غیر مجاز شارژ سیلندرهای خاموش کننده را سریع به سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرستان تابعه اطلاع دهید.
لذا برای تأییدیه استعلام ایمنی به منظور فروش و شارژ سیلندرهای خاموش کننده توسط افراد ذیصلاح باید موارد زیر در نظر گرفته شود و بعد از بازدید و آزمون کتبی و عملی از درخواست کنندگان و قبولی در آزمون ها و تأییدیه استعلام توسط کارشناسان سازمان آتش نشانی اجازه فعالیت به آنها داده می شود.
راهکارهای ایمنی جهت فروشگاه های فروش
۱- نصب کلید(کلید حفاظت از جان و قطع نشتی جریان برق).
۲- کلیه سیم کشی ها زیر کار و در صورت اجرا، عبور سیم کشی ها و کابل ها در داکت مخصوص قرار گیرد.
٣- تجاری بودن محل فروشگاه یا دفاتر کار.
۴- داشتن گواهینامه معتبر از آموزشگاه فنی و حرفه ای مرتبط با فعالیت کاری.
۵- تعهد در یکی از دفاتر اسناد رسمی در خصوص عدم شارژ سیلندر خاموش کننده و مسئولیت پذیری هر گونه فعالیت غیر مجاز در این زمینه.
۶- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم.
۷- اخذ تاییدیه صلاحیت شغلی از اتحادیه مربوطه.
۸- کلیه کپسولهای فروخته شده باید همراه با کارت و فاکتور رسمی به مشتری تحویل داده شود.
۹- فروش تجهیزات آتش نشانی و ایمنی در فروشگاههای ابزار فروش، لوازم پمپ آب فروش و سایر مشاغل ممنوع می باشد.
۱۰- اخذ گواهینامه قبولی در آزمون عملی و قطعه شناسی از سازمان آتش نشانی.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.