راهکار های ایمنی صنف هتلداران، مهمانپذیرها، هتل آپارتمان
راهکار های ایمنی صنف هتلداران، مهمانپذیرها، هتل آپارتمان
١- به طور کلی در اینگونه کاربری ها رعایت موارد ایمنی مندرج در مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان به ویژه مباحث سوم (حفاظت ساختمان در برابر حریق)، مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا)، مبحث چهاردهم (تأسیسات گرمایی، تعویض هوا و تهویه مطبوع)، مبحث پانزدهم (آسانسور و پله برقی)، مبحث هفدهم (لوله کشی گاز) و نشریه شماره ۱۱۲سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستورالعمل های اجرای محافظت ساختمان ها در برابر آتش سوزی و مبحت شماره سیزدهم مثررت منی ساختمان در مورد سیستم برق انجام گیرد. به نحوی که:
* کلیه سیم کشی ها تو کار و در صورت اجرای سیم کشی ها و کابل ها به صورت روکار عبور آنها از داخل داکت مخصوص انجام گیرد. *کلیه کلید و پریزهای برق از نوع واترپروف (ضد رطوبت در نظر گرفته شود.
*کانال های برق در راهروها، طبقات (داکت عمودی و افقی) جهت عبور سیم کشی های برق به کار گرفته شود به نحوی که امکان بازدید آنها میسر باشد.
* استفاده بیش از یک انشعاب از هر پریز برق ممنوع می باشد.
* در نظر گرفتن فاصله مناسب بین کلید و پریزهای برق با شیرهای آب و لوله کشی گاز (ترجیحا ۲۰/۱ متر).
* استفاده از کلید مینیاتوری مجزا جهت هریک از انشعابات برقی با توجه به تناسب و جریان برق مصرفی .
*نصب کل کلید قطع جریان نشتی برق و محافظ جان) در تابلو برق برای هر قسمت و در هریک از اتاق ها به صورت مجزا.
*عدم استفاده از روشنایی های گازی پر حرارت و نصب حفاظ مشبک فلزی روی کلیه روشنایی ها.
* تأمین برق اضطراری با در نظر گرفتن روشنایی راه های خروج به گونه ای که به له . مداوم و پیوسته بر قرار باشد و متصرفان بتوانند راه را به درستی تشخیص دهند.
* تعداد و موقعیت منابع روشنایی و طرح نورپردازی باید به گونه ای باشد که با خارج شدن یک چراغ با منبع روشنایی از مدار هیچ قسمت از راه خروجی در تاریکی فرو نرود.
* احداث چاهک ارتینگ و کلیه سیستم برق به چاهک ارتینگ متصل باشد.
*برق مورد نیاز برای روشنایی های مسیرهای خروج، باید از منبعی مدام و مطمنن تأمین شود و چنانچه از ژنراتورهای اضطراری استفاده می شود شبکه باید به طور خودکار عمل نموده و وقفه ایجاد شده کمتر از ۵ ثانیه باشد.
ژنراتورهای اضطراری
* در صورت داشتن سونا، جکوزی و یا استخر برق آنها بایستی ۱۲ یا ۲۴ ولت در نظر گرفته شود و هیچگونه کلید و پریز در آن محل قرار نداشته باشد و برق آن از بیرون تأمین شود.
۲- در نظر گرفتن راه های خروجی و اضطراری در کلیه طبقات (زیر نظر کارشناسان واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی انجام گیرد.)
٣- تمام دسترسی های خروجی باید با علامت های استاندارد که سمت و جهت دستیابی به خروج را با پیکان شبرنگ نشان می دهد مشخص شود. این علائم باید قابل مشاهده و بیشتر از ۳۰ متر از یکدیگر فاصله نداشته باشند.
۴- نصب در کشویی یا کرکره ای باریک افقی یا عمودی در اینگونه تصرف ها مجاز نمی باشد.
۵- درهای واقع در راه های خروج اضطراری باید طوری طراحی و ساخته و نصب شوند که در تمام اوقات استفاده از بنا از سمت داخل به آسانی و به راحتی قابل باز شدن باشند و هیچ عامل بازدارنده ای مانند قفل، کلون، کشو و… مانع خروج به موقع یا فرار متصرفان نشود.
۶- نصب دستگیره ممتد در تمام طول مسیر دهلیز پله در ارتفاع مناسب الزامی است.
۷- روزنه های نفوذی بین سقف های کاذب با استفاده از مصالح مقاوم حریق دودبند و حریق مجهز شود.
۸- به جهت مقابله با گسترش حریق از طریق سیستم هواساز ضرورت دارد دریچه های آنها مجهز به دمپرهای کنترل درد و ضد حریق بازشو باشد. به گونه ای که به هنگام وقوع حریق احتمالی و بالارفتن حرارت و یا تراکم دود به طور اتوماتیک بسته شود و پس از برگشتن محیط به شرایط عادی، به خودی خود بازگردد تا امکان عبور هوا مجددا فراهم شود.
۹- زیر پلکان ها نباید مسدود و قابل استفاده در نظر گرفته شود و در صورت وجود حب شرایطی نباید ش یا کالایی در آن انبار یا نگهداری شود.
۱۰- در صورت داشتن رستوران در هتل رعایت نکات ذیل الزامی است:
* اجرای کامل راهکارهای ایمنی در خصوص سیستم برق کشی که جهت صنف رستوران. تالارها و چلوکبابی ها آمده است.
* کلیه دودکش های آشپزخانه بایستی به طور مستقل تا پشت بام ادامه داشته باشد و در هیچ طبقه ای از آن انشعاب دیگری اخذ نگردد و تا ارتفاع ۸۰ سانتیمتر از پشت بام ادامه داشته باشد همراه با کلاهک مخصوص اچ شکل.
*قرار گرفتن کلیه یخچال ها و فریزرها روی پالت مخصوص.
* کلیه اجاق ها و فرها مجهز به شیر کنترل و ترموکوپل باشند.
*رستوران کاملا مجزا و از مواد غیرقابل اشتعال جهت نازک کاری و با دیوارهای با حداقل ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته شود.
۱۱- نصب هواکش مناسب و متناسب با حجم رستوران
۱۲- در نظر گرفتن کلیه پیش بینی ها و تمهیدات لازم که در راهکارهای ایمنی برای صنف رستوران ، تالارها، چلوکبابی ها ارائه شده است.
۱۳- داخل اتاق ها طبخ غذا و چای ممنوع می باشد.
۱۴- ضرورت دارد کلیه وسایل حرارتی مانند بخاری ها و هیترها جمع آوری و از سانترال مرکزی (شوفاژ) استفاده گردد.
۱۵- در صورت وجود رختشورخانه و خشکشویی کلیه مواردی که در کاربری های اتحادیه صنف خشکشویی و لباسشویی ارائه شده است انجام شود.
۱۶- در صورت داشتن آسانسور و بالا بر کلیه موارد ایمنی (با تأییدیه استاندارد) در نظر گرفته شود.
۱۷- نصب در دودبند در کلیه طبقات و پارکینگ (زیر نظر کارشناسان واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی)
۱۸- کلیه پرسنل شاغل محل بایستی آموزش های لازم ایمنی – آتش نشانی را فرا گیرند.
۱۹- تمام قسمت های دستگاه پلکان باید پله ها دارای حفاظ فلزی با میله های عمودی و فاصله دو میله حداکثر از ۱۱ سانتیمتر بیشتر نباشد و دو طرف احداث شده باشد. (در صورت عدم استفاده از دیوار جان پناه)
۲۰- کلیه شیشه های نمای ساختمان و در دستگاه پلکان مورد استفاده باید سکوریت و دوجداره باشد.
۲۱- در صورت استفاده از موتورخانه موارد ذیل جهت موتور خانه تاسیسات، رعایت و اجرا گردد:
*موتورخانه دارای درب فلزی مناسب بدون شیشه خور و مقاوم حریق با آستانه پای در و باز شو به سمت بیرون و مجهز به جک خود بسته شو باشد، دارای تهویه کافی باشد، کلیه مشعل های گاز سوز به شیر کنترل دستی و ترموکوپل مناسب مجهز و سیستم برق کشی موتورخانه بصورت استاندارد صورت گیرد.
* دیوارهای جانبی موتورخانه در مجاورت فضای آزاد دارای پنجره شیشه خور (شیشه از جنس سکوریت) باشد و سایر دیوارهای جانبی دیوارهای برشی اجرا گردند. (مقاوم در برابر انفجار احتمالی). و محل تابلوهای برق اصلی از قسمت موتورخانه مجزا گردد بنحوی که هیچگونه ارتباطی با موتورخانه نداشته باشد و تابلوهای برق، مجاور دیگ های بخار و رطوبت قرارداده نشود و نسبت به آب محافظت شود.
* مخازن آب گرم به سوپاپ اطمینان و ترموستات مجهز باشند.
* نصب درجه فشارسنج و دماسنج برای دیگهای بخار ضروری است. * نصب یک دستگاه گازسنج در موتورخانه الزامیست برای هر یک از دستگاههای گاز سوز یک انشعاب شیردار مستقل در نظر گرفته شود.
*حداقل هر شش ماه یکبار ضروری است از تجهیزات مربوطه توسط کارشناس و رکاران مجرب بازدید و از کارائی آنها حصول اطمینان شود.
*یک دستگاه خاموش کننده دی اکسید کربن جنب هر یک از تابلوهای برق.
۲۳- نصب یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز مانومتر دار ۶ کیلوگرمی (تعداد و محل نصب خاموش کننده ها طبق نظریه کارشناس آتش نشانی می باشد.)
۲۴- اجرای رایزر آب آتش نشانی همراه با نصب جعبه های مخزن آب ذخیره و الکتروپمپ که بتواند حداقل ۳ اتمسفر فشار آب را در سرنازل های آب آتش نشانی تامین کند. دستورالعمل اجرا، تعداد جعبه های محل نصب و ظرفیت مخزن آب به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد.)
۲۵- طراحی و اجرای سیستم اعلام کننده حریق اتوماتیک مجهز به تلفن خودکار و از نوع جنرال برای هر قسمت ( دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد)
ضروری است طراحی نقشه های سیستم اعلام حریق قبل از اجرا به تایید کارشناس واحد پیشگیری سازمان آتش نشانی برسد.
۲۶- طراحی و اجرای سیستم آب افشان (اسپیرینکلر) از نوع مناسب مطابق استانداردهای بین المللی، (دستورالعمل اجرا به عهده کارشناس سازمان آتش نشانی می باشد)
ضروریست در طرح نوع سیستم و منابع تامین آب ( آب شهر و منبع ذخیره) پیش بینی و محاسبات هیدرولیکی در زمینه تامین فشار آبدهی و شعاع پوشش مناسب هدها مد نظر قرار گیرد و قبل از هر گونه اقدام، طرح مذکور به تأییدیه سازمان آتش نشانی برسد.
۲۷ – لازم به ذکر می باشد حصول ساختار ایمنی نسبی و مطلوب و ارائه تاییدیه ایمنی مستلزم اجرای کامل مفاد دستورالعمل ایمنی براساس نظریه کارشناس سازمان آتش نشانی در هنگام بازدید از مکان امکان پذیر می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.