رعایت موارد ایمنی در خصوص جوشکاری با گاز استیلن
رعایت موارد ایمنی در خصوص جوشکاری با گاز استیلن
استیلن جزء گازهای قابل اشتعال می باشد که برای جوشکاری و بریدن فلزات مورد استفاده واقع می شود. استیلن گازی است بی رنگ و سبکتر از هوا که مخلوط شدن آن با و هوا خطر انفجار به همراه دارد. کسانی که به کمک این گاز کارهای جوشکاری یا برش فلزات انجام می دهند، بایستی کلیه اصول ایمنی در مورد این گاز را رعایت نموده و دستورالعمل های لازم در این مورد را به کار گیرند و در رعایت آن کوتاهی ننمایند. در ارتباط با گاز استیلن باید به موارد زیر توجه شود:
١- کپسول محتوی گاز استیلن باید همیشه به طور قائم روی زمین قرار گیرد.
۲- دستگاه تقلیل فشار کپسول استیلن، باید هر چند ماه یک بار مورد آزمایش قرار گیرد. دستگاه باید به نحوی تنظیم شود که هیچگاه فشار آن از ۱/۵ اتمسفر تجاوز ننماید. پس از خاتمه جوشکاری مشعل باید در محل امنی گذارده شود. از گذاشتن مشعل روی میز یا کشو و یا قفسه ابزار آلات بایستی خودداری نمود زیرا چنانچه بتواند به طور دائم از آن گاز نشت کند و از مشعل به خارج نفوذ نماید در نتیجه، خطر انفجار به وجود آورد.
٣- کپسول استیلن را نبایستی در معرض حرارت نور خورشید، بخاری، کوره یا تنور قرار داد. زیرا در اثر حرارت، استیلن تجزیه شده و فشار درون کپسول افزایش یافته و خطر انفجار به وجود می آید. به همین جهت بایستی هنگام جوشکاری گاه به گاه حرارت بدنه کپسول استیلن را با دست لمس نمود و هرگاه حس شود که حرارت آن از حرارت دست شما بیشتر است به جهت رعایت احتیاط باید کار جوشکاری را تعطیل نمود تا کپسول حرارت طبیعی خود را مجددا به دست آورد.
۴- هنگام جوشکاری بایستی عینک ایمنی را فراموش ننمود در غیر این صورت عواش ناشی از آن برای بینایی جوشکار غیرقابل اجتناب است.
۵- محل جوشکاری و همچنین محل استقرار کپسول های استیلن، بایستی حداقل۵-۴متر از یکدیگر فاصله داشته باشند تا از برخورد جرقه به کپسول های و احتمال انفجار و آتش سوزی جلوگیری گردد.
۶- در موقع جوشکاری، نباید شیلنگ رابط روی دست و پا یا بدن فردی قرار گیرد که مشغول کار با دستگاه جوش می باشد، زیرا در صورت وقوع آتش سوزی و انفجار خلاصی از آن کار ساده ای نیست. لذا ضروری است افرادی که با گازهای خطرناک کار می کنند به خصوص در حرفه جوشکاری قبل از شروع به چنین کاری آموزش های لازم را فراگرفته و اشخاص آموزش ندیده مطلقا با وسایل جوشکاری سرو کاری نداشته باشند تا موجب حادثه برای خود و دیگران نگردند.
ایمنی مراکز تجاری
سرآتشیار نورالدین میر ممتاز
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.