سندروم تقاطع (اینترسکش) Intersection syndrome
سندروم تقاطع (اینترسکش) Intersection syndrome
سندروم یا بیماری تقاطع syndrome Intersection بیشتر در کسانی که حرکات تکراری و یکنواخت در مچ دست انجام می دهند مانند مونتاژکاران، صنایع خودروسازی، پاروزن و یا بیل زدن زیاد، دیده شده و موجب بروز درد در مچ دست و ساعد می شود.
محل درد در سندروم یا بیماری تقاطع حدود سه انگشت بالاتر از مچ دست و بر روی استخوان رادیوس یا زند زبرین است. در اینمحل دو تاندون که در پایینتر به شست دست متصل می شوند از روی یکدیگر عبور کرده و با هم تقاطع دارند. این دو تاندون عبارتند از:
تاندون باز کننده کوتاه شست pollicis Extensor brevis
تاندون دور کننده بلند شست pollicis Abductor longus
عضلات این تاندون ها در ناحیه ساعد قرار دارند. انتهای پایینی این عضلات تبدیل به تاندون شده و این دو تاندون به قاعده شست دست متصل شده و موجب باز شدن و دور شدن آن از دیگر انگشتان می گردند. بجز این دو تاندون، تاندون های زیاد دیگری از اطراف مچ دست عبور می کنند. دور تا دور تاندون ها در غلاف نازکی از بافت خاصی به نام سینوویال وجود دارد که
موجب می شود آنها به راحتی بر روی یکدیگر و بر روی استخوان زیرین حرکت و لغزش داشته باشند و با کمترین اصطکاک حرکت کنند.
وقتی مچ دست زیاد حرکت می کند و حرکات مکرر، مداوم و یکنواختی داشته باشد دو تاندون ذکر شده مداوم بر روی یکدیگر ساییده می شوند. این سایش موجب تورم غلاف سینوویال اطراف آنها شده و در دراز مدت این غلاف ضخیم می شود. این تورم و التهاب موجب بروز درد بر روی تاندون ها می شود. در مونتاژکاران بدلیل حرکات تکراری مچ دست ، در پارو زنان که مکررا در هنگام حرکت دادن پارو مچ دست را حرکت می دهند، در صنایع خودروسازی، کشتارگاهو در بسیاری از کارها و فعالیت هایی که حرکات تکراری مچ دست موجب ساییده شدن این دو تاندون بر روی هم و التهاب غلاف سینوویال آن می شوند ایجاد می شود.
واحد مهندسی بهداشت حرفه ای
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.