محیط زیست چقدر برای کودکان اهمیت دارد؟
محیط زیست چقدر برای کودکان اهمیت دارد؟
زندگی شهرنشینی و استفاده از فضای مجازی موجب شده تا با کودکانی کسل، خسته، افسرده، کمتحرک و چاق مواجه شویم. به همین دلیل ارتباط کودک با طبیعت در نشاط و تحرک بالای او مؤثر است. از وظایف مهم خانواده ها و مربی ها کشف طبیعت و لذت بودن در طبیعت را برای آنها فراهم کنیم. حفظ زمین، منابع طبیعی و برقراری ارتباط با حیوانات و همچنین طبیعت ازجمله مواردی است که در کودکی به هر فرد آموزش داده میشود. این آموزشها از خانه شروع و در مدرسه، جامعه و رسانهها تکمیل میشود. آموزش محیط زیست به اصلاح باورهای کودکانمان میانجامد و ملکه ذهن او خواهد شد. آموزش محیط زیست به کودکان بهقدری در سطح جامعه و جهان اهمیت دارد که دومین روز از هفته کودک (۱۴ تا ۲۰ مهرماه) را به نام “روز کودک و محیط زیست و میراث فرهنگی” نامگذاری کردهاند. روشهای مختلفی برای آموزش محیط زیست به کودکان وجود دارد که در زیر به برخی از مهمترین آنها اشارهشده است.
در ادامه به چند روش کاربردی برای آموزش محیط زیست به کودکان را اشاره میکنیم.
۱- داستان خوانی برای کودک
برای فرزندتان از روی کتابهایی که درباره حیوانات و تفاوت بین آنها است داستان بخوانید. همه بچهها کتاب داستانهای مختلفی دارند. از این به بعد هنگام خرید کتابهایی برای کودکتان انتخاب کنید که مضمون آن محیط زیست و در ارتباط با حیوانات باشد. هر کتاب داستان و کارتون جذابی که موضوع احترام به طبیعت را در برداشته میتواند از دیگر روشهای مؤثر در این زمینه باشد.
۲- با حیوانات مهربانتر شویم تا کودکانمان یاد بگیرند!
همه ما شخصیتهای کارتونی دوران کودکیمان را به یاد داریم، چون با آنها بزرگشدهایم. میشود با اختراع بازیهای مختلف از کودک بخواهید که با مقواهای بازیافتی یکی از شخصیتهای کارتونی دوستداشتنی خود را درست کند و و تأثیر آن بر محیطزیست تعامل برقرار کند.
۳- یک باغبان کوچک تربیت کنید!
بازیهای کودکانه، علاوه بر شادی و نشاطی که به وجود میآورند، همراه با نکات آموزشی بسیاری برای کودکان نیز میباشند. لمس خاک، دیدن کرمها و حشرات ریز، مراقبت از گیاه و پرورش آن از بهترین و مؤثرترین راهکارها برای چشاندن طعم مهربانی با طبیعت به فرزند دلبندتان است. برای مثال به کمک فرزندتان گلدانی تهیه کنید و بذری درون آن بکارید و از آن مراقبت کنید. حتی میتوانید ازگلهای آماده نیز بهطور کامل مراقبت (هرس گیاه، آبیاری بهموقع و .. ) کنید تا فرزندتان روش مراقبت و نگهداری از گیاهان را بهصورت ناخودآگاه بیاموزد.
۴- درخت بکارید!
یادآوری این نکته به کودکان بسیار ضروری است که بدون وجود جنگل و درختها، زندگی ما نیز مختل میشود. در روز درختکاری یا هر روز دیگری نهالی تهیه کنید و حداقلی سالی یکبار همراه فرزندتان وقتتان را به کاشت درخت اختصاص دهید و آن را نام گذاری کنید و هراز چند گاهی به آن سر بزنید و با هم مراحل رشد آن را ببینید.
ادامه دارد
ماندانا یاوری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.